Consiliul Județean Arad a investit sume uriașe în întreg sistemul sanitar arădean, ultimii ani constituind un adevărat record în acest sens. Dacă până la izbucnirea pandemiei de Coronavirus, investițiile se realizau cu precădere în infrastructura spitalicească, în ultimii doi ani banii au curs înspre dotarea cu aparatură medicală, având ca scop îmbunătățirea actului medical.

Consiliul Județean Arad derulează proiecte în valoare de zeci de milioane de euro, cele mai mari în ultimii 40 de ani, pentru Spitalul Județean din Arad și sistemul arădean de sănătate publică. Din această sumă, se construiesc cinci spitale noi (Oncologie, Psihiatrie, Infecțioase Adulți, Matern-Pediatrie, Psihiatrie Arad) și se extind secții importante (Cardiologie, Unitatea de Primiri Urgențe, Ambulatorul).

Cu toate astea, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, nu se ferește să înțepe Guvernul și Ministerul Sănătății pentru slaba implicare în susținerea sistemului sanitar la nivel de județ.

Consiliul Județean Arad este consiliul județean cu cele mai consistente lucrări de modernizare a secțiilor de spital, din România. Cu toate astea, este inadmisibil să îți iei mâna tu, ca Guvern și minister al Sănătății, de pe spitalele din județe. Nu ajuți cu aproape nimic, dar ai pretenția ca nimic să nu se facă fără acordul tău“, a spus Cionca.

De asemenea, președintele Consiliului Județean a arătat cu degetul și înspre interiorul județului nostru, situație care în mod normal ar intra în atribuțiile Direcției de Sănătate Publică. „Este la fel de inadmisibil modul în care colaborează spitalele din județul nostru. Nu există o legătură între ele, o comunicare. Consider că ar trebui să existe o strategie comună în folosul bolnavului, nu în detrimentul său. Nu este posibil să existe concurență între ele“, a punctat Cionca.

Recomandările redacției