cioncaIustin Cionca, prim-vicepreşedinte al PD-L Arad, afirmă că USL şi-a demonstrat în 2013 incapacitatea de a guverna România.
„Practic, de aproa­pe doi ani USL guvernează doar la televizor, cu promisiuni care nu-şi au finalita­tea. Un exemplu clasic este cel al investiţiilor promise de Guvern. În iulie 2013, Executivul a promis investiţii de zece miliarde de euro, până la sfârşitul anului, dar rezultatele sunt zero!”, a declarat Iustin Cionca. Prim-vicepreşedintele PD-L subliniază că niciuna dintre mega-investiţiile anunţate de Guvernul Ponta nu s-au concretizat, fie că a fost miliardul promis de kazahii de la Rompetrol, de miliardul promis de chinezi pentru centrala de la Rovinari. „Toate promisiunile privind atragerea de investiţii reprezintă un eşec. Aşa a fost şi cu proiectul centralei de gaz din Mureş, cu parteneri japonezi, aşa a fost cu grupurile nucleare de la Cernavodă, ca să mă refer doar la cele mai importante promisiuni”, a completat Iustin Cionca.
Principalul efect a eşecului în privinţa atragerii de investiţii se reflectă în rata şomajului. „Deşi Guvernul USL a promis 50.000 de noi locuri de muncă, de fapt au apărut suplimentar 70.000 de şomeri”, a completat Iustin Cionca.
(G.C.)

Recomandările redacției