Ceremoniile de omagiere a eroilor Revoluției din 1989 au fost și un prilej de readucere în atenție, la final de an, a pro­blemelor politice care au marcat ultima perioadă. Vorbim de pro­blemele care au scos în stradă mii de români.
Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a participat la comemorarea Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, la Monumentul Eroilor, din Piaţa Revoluţiei, unde a depus o coroană în numele Consiliului Judeţean.
„Sunt 28 de ani de la Re­voluţie. Un gând pios celor căzuţi pentru libertate, de­mocraţie, o viaţă mai bună. Mi-aş dori să avem curajul, demnitatea şi determinarea acestor eroi, forţa să punem punct abuzului care transformă iar România într-un stat totalitar; să sancţionăm grupul care sfidează şi umi­leşte românii şi izolează România, cu cinism şi aroganţă!”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Șeful CJA a ținut să descalifice „derapajele actualei Pu­teri”, a căror acţiuni din ulti­-   mul an sfidează aşteptările românilor şi jertfa eroilor Re­voluţiei. „Am ajuns să discu­tăm doar despre felul în care PSD-ALDE îi scapă de închi­soare pe hoţi, i-a promovat   în funcţii mari pe corupţi şi schimbă legile să îşi protejeze puşcăriabilii de anche­tele procurorilor şi instan­- ţele de judecată. Sunt 28 de ani de la Revoluţie. Majoritatea PSD-ALDE a hotărât că infractorii condamnaţi la puşcărie pot ocupa funcţii de conducere în stat. A radiat retroactiv incompatibilităţile parlamentarilor şi i-a scăpat de procese. Românii ies în stradă zilnic, de aproape un an de zile să pretindă puterii politice onoare, responsabi­litate şi cinste, pentru că aşa nu se mai poate! Sunt 28 de ani de la Revoluţie. Patru milioane de români nu mai cred în România nici măcar cât să mai trăiască o zi în ţara lor, fiindcă oamenii simt că indivizii care îşi împart astăzi graţieri şi schimbă legile pentru ei înşişi le-au furat până şi speranţa. Sunt 28 de ani de la Revoluţie,   recunoştinţă eroilor martiri şi celor care au avut cu­rajul şi demnitatea să scuture Ro­mânia de comu­nism!”, a conchis Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Jude­ţean Arad.

Recomandările redacției