Iustin Cionca, la deschiderea Zilelor Academice ale UVVG: „Universitatea este un promotor al valorilor, este un investitor în patrimoniul material și imaterial arădean”

0
398

Zilele Academice ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” au debutat, ediția din acest an fiind de-a XXVIII-a. S-au împlinit 28 de ani de existenţă a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. În afara oficialităților prezente la deschidere au participat reprezentanţi ai universităţilor din România şi străinătate. Evenimentul desfășurat în Aula „Magna Universitaria” din Campusul Universitar „Vasile Goldiş” a reunit autorități locale, între care, reprezentanții Consiliului Județean Arad.
În prezenţa domnului prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedinte şi rector fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a prof.univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, a prof. univ.dr. Sorin Başchir, pre­şedinte al Senatului Universităţii, a subprefectului Vasilică Damian, a numeroşi profesori şi studenţi, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a vorbit despre rolul şi însemnătatea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” în comunitate, des­pre parcursul şi colaborarea pe care a avut-o cu administraţia locală. „Românii spun că omul sfin­țește locul. Noi, aici, la Arad, am avut șansa unor personalități care au clădit frumos și durabil pentru comunitatea noastră, a unor personalități care și-au pus amprenta asupra calității vieții, a perspectivei de mai bine. În anii de după Revoluție, atunci când în alte județe Ro­mânia acuza dezechilibrul societății de tranziție, energiile bune ale Aradului se uneau în jurul proiectului academic. Atunci s-a născut Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, din aspirația intelectuală a Aradului, din ambiția ca tinerii noștri talentați să rămână acasă și să contribuie aici, cu o pregătire școlară adecvată, la dezvolta­rea comunității”, a spus Iustin Cionca, președintele CJA. De ase­me­nea, Iustin Cionca a subliniat rolul pe care Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” îl are în mediul academic. „Este un ambasador în lumea largă a Aradului, este un promotor al valorilor arădene, este un investitor în patrimoniul material și imaterial ară­dean. Am urmărit zilele trecute o prezentare a doamnei rector și am înțeles că peste un milion de euro intră lunar în circuitul financiar al Aradului datorită studenților străini ai Universității de Vest „Vasile Goldiș”, iar pentru o comunitate de dimensiunea Aradului asta este un lucru extraordinar!”
Au fost prezentate proiectele pe care Consiliul Județean Arad le-a dezvoltat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. „Avem pro­iecte de peste 100 de milioane de euro în sistemul sanitar, am câștigat proiecte pentru construirea a patru spitale și secții de spitale noi, dintre care cel mai ambițios este proiectul unui spital de obstetrică-ginecologie și pediatrie pe șapte niveluri. În ultimii șapte ani am investit 27 de milioane de euro în Spitalul Județean. Dar toate aceste investiții, toată apara­tura performantă, nu ar fi utile dacă nu am avea specialiști care să le folosească pentru binele pacienților. De aceea, pentru noi relația cu Universitatea este specială, fiindcă ne completăm reciproc și ne sus­ținem în marele nostru proiect al sănătății publice arădene”, a conchis Iustin Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.