Iustin Cionca: „Ne dorim un sprijin mai mare pentru fotbalul juvenil“

0
341

Consiliul Judeţean Arad, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal, va demara un proiect prin care fotbalul din ligile a patra, a cincea şi a şasea va fi sprijinit din punct de vedere logistic şi financiar. Vicepreşedintele Consi­liului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, împreună cu consilierii judeţeni Ovidiu Moşneag şi Răzvan Cadar au fost mandataţi parteneri ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal pentru a implementa acest proiect. Proiectul va fi sprijinit financiar de administraţiile locale, prin acope­rirea necesarului pentru echipele de seniori și grupele de copii. Programul va începe din anul 2017. Proiectul a fost prezentat preşe­dintelui FRF, Răzvan Burleanu, de către Iustin Cionca preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi de către primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în cadrul unei vizite pe care preşedintele Fede­raţiei Române de Fotbal a desfăşurat-o la Arad. „Am discutat cu preşedintele Consiliului Județean şi cu primarul în vede­rea identificării unor proiecte comune, astfel încât să putem sprijini echipele de fotbal la nivelul ligilor a patra, a cincea, a şa­sea. În urma unor discuţii s-au evidenţiat câteva lucruri foar­te importante, cum ar fi necesitatea investiţiilor in infras­tructură. Mă bucur foarte mult că avem reprezentanţi ai administraţiilor foarte dedicaţi dezvoltării fotbalului”, a subliniat Răzvan Burleanu.
„Ne dorim un sprijin mai mare pentru fotbalul juvenil, pentru că soluţia unei reconstrucţii vine de la copii şi juniori. Consiliul Județean se va implica în sportul de masă, o spun fără ezitare și fără echi­voc, pentru a asigura tinerilor baza materială necesară, sprijinul de care au nevoie centrele de copii. În polii de dezvoltare din județ, acolo unde autorită­țile locale au intenția să investească și ele în dezvoltarea și popularizarea fotbalului, a sportului, în general, la nivelul copiilor, Consiliul Județean va aloca fonduri. Ne dorim ca Aradul să fie un loc unde copiii talentați să aibă posibilitatea să se exprime”, a spus la rândul său Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
La întâlnire au participat şi alţi reprezentanţi implicaţi în feno­me­nul fotbalistic, reprezentanţi ai unor cluburi şi administraţii locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.