Iustin Cionca: „PSD Arad intră în istorie, dar în mod negativ. 450.000 de arădeni sunt pedepsiţi de Guvern”

0
237

Conducerea Consiliului Jude­țean reacționează din nou la „modul discreţionar” prin care a procedat Guvernul României, atunci când a „tăiat” 45 de milioane de euro de la arădeni. Vorbim de peste 10 milioane de la Consiliul Judeţean şi peste 35 de milioane de euro din bugetul celorlalte oraşe şi comune din judeţ. Situație fără precedent în istorie, Aradul nu primeşte niciun leu din Taxa pe Valoare Adăugată, bani pe care arădenii îi trimit la Bucureşti ca și contribuții. Președintele CJA, Iustin Cionca subliniază că aceşti bani, ai arădenilor, se regăsesc în alte judeţe, care nu produc.
„Am atras atenţia, prin orice mijloace, asupra acestui pericol. Am apelat la societatea civilă, m-am adresat unor miniştri, am interpelat parlamentarii, am informat primarii din judeţ care, la rândul lor, s-au revoltat şi au protestat. Sunt afectate până şi cele mai mici comune, cu bugete austere, care sunt «taxate» cu 50-100 de mii de euro. Practic, 450.000 de arădeni sunt pedepsiţi de Guvernul PSD-ALDE”, a precizat Iustin Cionca, șeful CJA.
Iustin Cionca atrage atenţia că guvernările PSD au sărăcit Aradul an de an, ca în acest an județul nostru să fie grav afectat. „În fiecare an, Guvernul ne-a stabilit cheltuieli în plus şi ne ia din bani în fiecare an, dar niciodată nu a fost atât de grav. Toate investiţiile sunt puse în pericol, fie că vorbim despre proiectele pe drumuri judeţene, de cele transfrontaliere, investiţiile în spitale şi şcoli, sau chiar reparaţiile curente şi întreţinerea locali­tăţilor, TOTUL riscă să se blo­cheze! Pentru a ne putea descurca, trebuie să luăm credite, iar aceste credite vor trebui plătite cu dobândă, tot din banii arădenilor”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean.
Șeful CJA anunţă un an 2018 foarte greu pentru administraţiile locale, un an în care trebuie să înfrunte sărăcia şi să se resemneze cu măsurile luate guvernarea PSD-ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.