Frământările din PNL Arad legate de numele celui care va fi „cap de listă” la alegerile pentru Consiliul Judeţean s-au încheiat ieri la Bucureşti, Biroul Permanent Naţional, organismul colectiv suprem de conducere al partidului, validându-l pe Iustin Cionca în această poziţie.
Miza bătăliei a fost mare, dat fiind că cel aflat pe primul loc al listei va fi preşedinte al Consiliului Judeţean în cazul în care partidul câştigă alegerile sau dacă nu se vor face alte înţelegeri până la alegerea efectivă a preşedintelui în forul judeţean după alegeri. Reamintim că preşedintele Consiliului Judeţean nu va mai fi ales direct de electorat, ci de consilierii judeţeni, după constituirea Consiliului.
Proaspăt validat de condu­cerea partidului, Iustin Cionca priveşte spre alegeri, deci şi spre funcţia de preşedinte al CJ, cu optimism moderat şi cu oarecare circumspecţie.
„Biroul Permanent Naţional, care este forul colectiv su­prem de conducere al partidului, a validat poziţio­- narea mea pe primul loc al listei de candidaţi cu care PNL Arad se va prezenta la alegerile pentru Consiliul Judeţean. Acum mai rămâne să mă validaţi şi dumnea­voastră”, ne-a declarat telefonic Iustin Cionca.
Uşor surprins, am declinat posibilitatea şi abilitatea ziarului nostru de a-i valida poziţia pe lista liberală, însă Cionca a răspuns cu umor, râzând: „Vorbeam de electorat, de alegători, nu de ziar… Validarea BPN al PNL este penultimul pas; ultimul va fi validarea prin votul alegătorilor”, a încheiat Iustin Cionca scurta declaraţie.

Recomandările redacției