furtUn bărbat a fost atacat şi jefuit de trei vâlceni, cercetaţi pentru mai multe infracţiuni. Luni, în jurul orei 20.45, un bărbat de 69 de ani din Hălmagiu, stătea în faţa casei cu diverse produse expuse la vânzare. Dintr-o dată, un bărbat a coborât dintr-un Mercedes şi i-a furat o sticlă de ţuică de doi litri şi o pungă cu ouă. În timp ce victima, Filimon T, de 69 de ani, a încercat să oprească Mercedesul să plece, dintr-un alt autoturism, marca VW, care oprise alături de Mercedes, o persoană a tras asupra lui cu un pistol, după care, cele două autovehicule au demarat în trombă. Ginerele lui Filimon T., Ioan R., a sunat de urgenţă la 112, po­vestind oamenilor legii cele întâmplate.
În câteva minute, de la sesizarea faptei, dând dovadă de maximă operativitate, poliţiştii au reuşit să identifice şi să oprească cele două autoturisme, pe raza localităţii Hălmagiu. Poliţiştii au stabilit că ocupanţii celor două autovehicule sunt Marius Z., de 27 ani, Gheor­ghe A., de 25 ani şi Şerban P., de 22 ani, toţi din judeţul Vâlcea.
„În cadrul cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cel care a făcut uz de armă este Marius Z., asupra sa fiind depistat un pistol cu aer comprimat, calibru 4,5 mm. Poliţiştii au mai constatat că arma este deţinută ilegal, a fost achiziţionată în cursul anului 2012, din Anglia şi a fost introdusă ilegal în ţară, în cursul lunii februarie 2013”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectora­tului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
De asemenea, poliţiştii au mai constatat că bărbatul, cel care de altfel a şi condus autoturismul marca VW , are suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, din data de 10 aprilie 2013. Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi de către poliţişti, urmând ca cercetările să fie continuate, iar în cursul zilei de ieri, aceştia au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Claudia Gavra

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției