lemneUn angajat al Direcţiei Silvice Arad a fost prins de poliţişti, după ce a produs un prejudiciu de trei miliarde de lei vechi. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, bărbatul care lucra pe post de gestionar la Ocolul Silvic Lipova, a sustras nu mai puţin de 778 metri steri de material lemnos. „Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o acţiune împreună cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Arad, pe linia depozitării şi comercializării de material lemnos şi au depistat o persoană care a sustras din gestiune, peste 770 m3 material lemnos. În urma verificărilor efecutate la Ocolul Silvic Lipova, poliţiştii au constatat că, în perioada 2011 – ianuarie 2014, în calitate de gestionar al depozitului de material lemnos, N. Dorin, de 26 ani,  a sustras din gestiune, cantitatea de 778 m3 material lemnos, cauzând un prejudiciu de 305.033,01 lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu şi au început urmărirea penală faţă de de angajatul Direcţiei Silvice, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

Trebuie spus că prejudiciul a fost descoperit cu toate că, directorul Direcţiei Silvice Arad, o asigura pe Lucia Varga, ministrul delegat al Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, cu prilejul vizitei pe care a făcut-o recent la Arad, că a eliminat din sistem angajaţii care aveau probleme cu legea. Mai mult, din informaţiile noastre, în cursul anului trecut, s-au furat din pădurile arădene peste 500 metri cubi de material lemnos, dar ministrul a fost informat că situaţia este sub control.

În condiţiile în care, Teodor Ţigan, directorul Direcţiei Silvice, nu a putut fi contactat, în cursul zilei de ieri, am formulat câteva întrebări pe care te-am trimis pe adresa instituţiei. Astfel, ar fi interesant de ştiut, când s-a făcut ultima inventariere a stocului din gestiune la Ocolul Silvic Lipova? Cine sunt persoanele care răspund de acest lucru? Cine sunt persoanele care au supervizat transporturile făcute în perioada în care s-a înregistrat furturile?

De asemenea, am trimis câteva întrebări conducerii Ministerului Mediului şi a Regiei Naţionale a Pădurilor, pentru a afla ce măsuri se vor lua împotriva conducerii Direcţiei Silvice.

 • mihnea sorin spune:

  DAR CU SEFUL DE OCOL NU SE INTAMPLA NIMIC?!
  ESTE AL DOILEA TUN IN ULTIMII 3 ANI.
  TUN DAT PADURILOR NATIONAL
  DECI CU SEFUL DE OCOL CUM RAMANE
  TREBUIE SA STIE DESPRE ACESTE ILEGALITATI SI MINISTERUL

 • A.Pop spune:

  Rabdare. prin efortul comun al hienelor de la silvicultura + proprietarii hrapareti si nesatui + hotii + lipsa unei paze eficiente +…. nu peste mult ti,p din padurile Romaniei vor ramane doar amintiri din Iepoca Ceausescu. Noroc ca cei mai batrani am avut prilejul sa mai vedem paduri in Romania. Ca, oricum, cei tineri (cu un pic de minte), pleaca din tara.

 • Tigan teodora spune:

  Despre faptul marele director vine acasa nervos din cauza amantei mai tinere ca el si isi maltrateaza copilul( adica eu) ce parere aveti? if u want news, i have some 🙂

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției