aametianu 1 Reprezentanții USL, dar și ai societății civile din Arad se arată revoltați de sumele enorme cheltuite de Primăria Arad pentru amenajarea străzii Mețianu.
Consilierul municipal USL Florin Galiş a spus, în cadrul unei conferinţe de presă că el și colegii săi au votat împotriva Proiectului de Hotărâre nr.7/2013 privind modificarea inventarului bunurilor aparţinând domeniului public al Municipiului Arad – în cadrul şedinţei CLM de săptămâna trecută, din pricina preţurilor aberante plătite de municipalitate pentru băncile şi coşurile de gunoi de pe strada Meţianu.
Concret, Florin Galiş a prezentat un tabel în care erau cuprinse anumite piese de mobilier stradal de pe strada Meţianu, care au fost achiziţionate la preţuri enorme. „Am votat împotriva acestui proiect de hotărâre privind modificarea inventarului aparţinând domeniului public, întrucât aşteptăm nişte lămuriri care se impun. Sumele pe care Primăria Arad le-a plătit sunt fabuloase și depășesc orice imaginație. Nu se poate să plătești pentru o bancă stradală cât ai plăti pentru o mașină”, a afirmat Florin Galiş.
Concret, Galiş a arătat documentul în care erau trecute sumele plătite de Primăria Arad pentru bănci, protecţii pentru arbori sau coşuri de gunoi. Astfel, pentru 12 bănci s-au plătit 436.000 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 8.200 de euro pe bucată. Pentru 14 coşuri de gunoi s-au plătit 53.000 de lei, adică 840 euro pentru un coş iar pentru 22 de protecţii pentru pomi s-au plătit 140.000 de lei.
Și reprezentanții societății civile s-au arătat indignați de sumele fabuloase chetuite de municipalitate. Președintele asociației Arad kilometrul 0, Dan Ciucuriță, spune că sumele plătite de Primărie reprezintă o adevărată batjocură față de banul public. „Dacă pe o bancă Primăria domnului Falcă a plătit circa 8.250 euro, Primăria Arad a dat peste 36 milioane lei vechi (850 aaaaMetianude euro) pe un coș de gunoi,  iar pe un rastel de biciclete a plătit peste 40 milioane lei vechi (circa o mie de euro). O protecție pentru pomi a costat 1.500 de euro. Această așa-zisă protecție  constă în trei leațuri de  lemn și un grilaj de  fier forjat. E lim­pede pentru orice om care trăiește în țara asta că banii au fost practic aruncați pe fereastră”, ne-a declarat Dan Ciucuriță, președintele asociației „Arad Kilometrul 0”.
Toate aceste investiții au fost realizate în cadrul programului de amenajare zonă pietonală strada Mețianu.

  • H. L. spune:

    La toate astea se mai adaugă publicitatea de toată jenă, referitor la Centrul istoric.

  • A.Rădeanu spune:

    Puntea pietonală peste Mureş spre ştrand va costa circa 2, 6 milioane de euro. Prin comparaţie, o construcţie asemănătoare – podul de la Conop, dat în folosinţă prin 2007 – a costat mai puţin de 1 milion de euro.

  • jan spune:

    Frumos felicitari celor din primarie care au achizitionat astfel de obiecte,daca si-au gasit fraieri,mult succes spre al patrulea mandat si la cheltuieli cat mai mari sa moara fraierii de ciuda.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției