Jaful de la Pâncota, tras la indigo la Măderat: femeie în vârstă, tâlhărită în propria locuință de doi tineri

0
2044

Au trecut doar două zile de când scriam de ororile care se petrec în zona Șiria – Pâncota, comise sub ochii, cel puțin indulgenți, dacă nu chiar complici, ai oamenilor legii din zonă.

De data asta, Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii orașului Pâncota au identificat și reținut doi bărbați, bănuiți de tâlhărie calificată în Măderat.

Din cercetări a reieșit că, în dimineața zilei de 7 martie 2021, două persoane necunoscute și mascate, ar fi pătruns în locuința unei femei de 67 de ani, din Măderat, unde, prin violență și amenințare, i-ar fi sustras acesteia suma de 4.000 de lei, pe care o deținea în imobil, precum și un telefon mobil.

În urma investigațiilor efectuate, la data de 8 martie, polițiștii au identificat și depistat doi bărbați de 23 și 27 de ani, amândoi din Măderat, bănuiți de comiterea faptei.

În baza probatoriului administrat în cauză, față de cei doi s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă. Mari speranțe nu ne putem face, având în vedere că în celălalt caz, cel de la Pâncota, în care un polițist a fost implicat, din cei patru infractori, unul singur a fost arestat pentru 30 de zile.

 

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activități infracționale, în cadrul unui dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea faptei de tâlhărie calificată.

Activitățile au fost sprijinite de polițiști ai Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Arad.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, spun cei de la IPJ Arad.

Din informațiile pe care le-am obținut de la localnici, femeia a fost bătută crunt de cei doi tâlhari. Oamenii spun că victima a fost practic desfigurată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.