jandarmiDin primele date, patru persoane au fost reținute și conduse la secția de poliție pentru a se lua măsurile legal, în urma protestului din Piața Victoriei, a declarat duminică seara, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

El a spus că intervenția jandarmilor a avut loc deoarece grupurile de persoane „s-au manifestat violent”, au bruscat forțele de ordine și au aruncat cu materiale pirotehnice și cu pietre asupra acestora.

„A fost necesară intervenția noastră și folosirea materialelor din dotare, substanțe iritant lacrimogene, pentru a stopa intenția lor de blocare a circulației în centrul capitalei. Au fost momente când circulația a fost blocată și s-au forțat cordoanele de jandarmi care au încercat să stopeze acest lucru de-a lungul traseului protestatarilor. Persoanele care se află în Piața Victoria au dorit blocarea circulației în fața Guvernului și au blocat-o la un moment dat, spre Kiseleff, dar acum se circulă normal”, a mai spus Enache.

Enache a făcut un apel către cei care vor să își manifeste opiniile și nemulțumirile în spațiul public să o facă conform legii, cu declarare prealabilă, pentru a le putea asigura cadrul legal și siguranța de care au nevoie, fiindcă în astfel de cazuri, în interiorul grupului protestatarilor își fac apariția diferite persoane care au scopul de a transforma adunarea publică din una pașnică într-una violentă.

Un grup de protestatari s-au strâns duminică, în jurul orei 16.00, în Piața Universității, cu scopul de a merge în Piața Victoriei. Aceștia au ajuns în fața sediului Guvernului în jurul orei 19.00, unde au scandat lozinci antiguvernamentale, dar și împotriva noilor modificări legislative aduse Codului penal, precum și față de situația de la Pungești, județul Vaslui. AGERPRES

Recomandările redacției