misiuniJandarmii arădeni au asigurat ordinea publică, au intervenit în acţiuni de restabilire a acesteia, au aplanat conflicte, au asigurat un climat de ordine în pieţe, târguri, la instituţiile de învăţământ, au colaborat cu poliţiştii arădeni în mai multe misiuni, au acţionat în activitatea piscicolă şi silvică şi au asigurat paza la transporturile cu caracter special. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au fost angrenate în 5.955 de misiuni ce au avut ca principal scop creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, dar şi apărarea proprietăţii publice şi private şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Misiunile de asigurare a ordinii publice pe timpul desfăşurării manifestărilor cu public numeros s-au desfăşurat astfel: 130 de misiuni la manifestări cultural-artistice, religioase sau promoţionale, 117 la manifestări sportive, 17 la manifestări de protest, 108 misiuni de protecţie a persoanelor – două pe timpul vizitelor oficiale şi 18 alte misiuni. Au fost desfăşurate acţiuni şi pe timpul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Jandarmii arădeni au intervenit în 443 de misiuni de restabilire a ordinii publice, pentru aplanarea unor conflicte şi pentru alte solicitări venite din partea cetăţenilor, la dispeceratul inspectoratului.

Pe linia menţinerii ordinii publice, au fost executate 1.533 de misiuni ce revin în competenţă Jandarmeriei Române şi 3.175 de misiuni în sistem integrat. Astfel, au fost desfăşurate acţiuni în zona pieţelor şi târgurilor şi acţiuni pe trasee turistice. Jandarmii arădeni s-au aflat şi în zona instituţiilor de învăţământ, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pe timpul anului şcolar şi pe timpul desfăşurării examenelor de bacalaureat, capacitate şi a celui de titularizare.

„Jandarmii arădeni au fost angrenaţi, în cursul semestrului I al anului curent, în 236 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii cum sunt: poliţia şi alte structuri ale sistemului naţional de ordine şi siguranţă publică, cu organele administraţiei publice locale, cu organele care gestionează activitatea piscicolă sau silvică şi cu executori judecătoreşti”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.

Pe timpul desfăşurării misiunilor, au fost întocmite acte de sesizare în cazul a 155 de infracţiuni cu 167 autori, iar pe timpul desfăşurării misiunilor, în sistem integrat, au fost constatate 79 infracţiuni cu 70 autori. Au fost aplicate 1.410 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.226 au fost amenzi în valoare totală de 447.550 de lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 47.645 de lei.

Jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia obiectivelor date în competenţă, a transporturilor de valori, a celor de corespondenţă clasificată şi a transporturilor cu caracter special.

Recomandările redacției