Jandarmii au întreprins acţiuni pentru menţinerea ordinii publice şi combaterea contravenţiilor şi infracţiunilor de orice natură, şi au aplicat amenzi în valoare de aproape 3.000 de lei. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au desfăşurat, în data de marţi, 28 mai, mai multe acţiuni punctuale pe raza munici­piului Arad. Aceştia au depistat încălcări ale legii precum: actele de prostituţie, cerşetoria şi tulburarea liniştii publice.
„Acţiunile au avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracţională, în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmerie Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă. Pe parcursul acestor acţiuni au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale dintre care 13 amenzi în valoare totală de 2.800 de lei.
Principalele fapte de natură contravenţională constatate au fost: tulburarea ordinii şi liniştii publice, cerşetoria, atragerea de persoane în vederea practicării de raporturi sexuale spre a obţine foloase materiale, refuzul consumatorilor de a părăsi un local public în care se consumă băuturi alcoolice, la cererea îndreptăţită a unui salariat al localului, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi refuzul de legitimare.
Claudia Gavra

Recomandările redacției