jandarmiJandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au executat, în cursul lunii mai, peste 830 misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, ce au avut ca principal obiectiv creş­terea gradului de siguranţă a cetăţenilor.
În cursul lunii mai, jandarmii arădeni au asigurat măsurile de ordine la manifestări cu public numeros, cum au fost: manifestările cultural-artistice, religioa­se sau promoţionale, manifestările spor­tive şi manifestările de protest. Printre misiunile ce au revenit în competenţă, s-au numărat cele desfăşurate în zone turistice, în pieţe, târguri şi oboare, în zona instituţiilor de învăţământ şi în alte zone de interes. „Pentru menţinerea ordinii publice, au fost constituite patrule independente şi în sistem integrat, în me­diul urban şi în cel rural. Jandarmii arădeni au mai intervenit pentru aplanarea unor conflicte la sesizările telefonice făcute de cetăţeni, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi la dispeceratul inspectoratului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmerie Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.
Printre infracţiunile constatate pe timpul desfăşurării misiunilor, s-au numărat ameninţarea, distrugerea, lovirea sau alte violenţe, furtul calificat şi braconajul piscicol. Infracţiunile au fost constatate, în mare majoritate „în flagrant”, ceea ce a dus la recuperarea prejudiciului produs. Totodată, au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale, din care 271 au fost amenzi în valoare de 131.150 de lei. În luna mai, jandarmii arădeni au asigurat şi paza şi protecţia obiectivelor aflate în competenţă, a transporturilor de bu-nuri şi valori şi a celor cu caracter special.
(C.G.)

Recomandările redacției