Jandarmii au fost angrenaţi în mii de misiuni, pe parcursul anului 2014

0
336
jandarmi
Jandarmii au aplicat peste 2.000 de amenzi

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc o conferință de presă, în cursul zilei de azi, în care a fost prezentată evaluarea activităţii desfăşurată de jandarmii arădeni în anul 2014.

În prezența reprezentanților mass-media, colonel Nicolae Sorin Axenti – inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, alături de ofițeri din comanda inspectoratului, a prezentat documentul de evaluare, rezultatele obținute pe timpul desfășurării misiunilor și activităților și obiectivele stabilite pentru perioada următoare.

În perioada supusă evaluării, au fost executate 4.294 misiuni de asigurare a ordinii publice la: manifestări cultural-artistice, religioase sau promoţionale, la manifestări sportive, la manifestări de protest, pe timpul vizitelor oficiale, misiuni de asigurare a ordinii publice la instanţele judecătoreşti și acţiuni de intervenţie.

Nu au fost situaţii de intervenţie în forţă pentru restabilirea ordinii publice, executându-se doar acţiuni de intervenţie, astfel: 579 misiuni ca urmare a apelurilor prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 și 161 misiuni la alte solicitări telefonice.

O atenţie deosebită a fost acordată misiunii de menţinere a ordinii publice în zonele adiacente instituţiilor de învăţământ preuniversitar din zona de responsabilitate. Au fost executate misiuni, atât prin elemente de dispozitiv independente cât și în sistem integrat.

Pe timpul desfășurării misiunilor de ordine publică, în mod independent, au fost constatate 195 infracțiuni cu 210 autori iar în misiunile desfășurate în sistem integrat, au fost constatate 143 infracțiuni cu 162 autori. Au fost depistați 4 urmăriți național. Au fost, de asemenea, aplicate 2.400 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 766.608 de lei.

În misiunile pe care le-au desfășurat, au fost aplicate măsuri conform prevederilor Codului penal, ale Legii nr. 571/2003 republicată privind Codul Fiscal, ale Legii nr. 86/2006 republicată, privind Codul Vamal, ale Legii nr. 12/1190 privind protejarea populatiei împotriva unor activități comerciale ilicite și alte legi ce reglementează activitatea jandarmilor.jandarmi2

Misiuni de protecţie instituţională

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 1486/2005 cu modificările şi completările ulterioare privind asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi, inspectoratul asigură paza şi protecţia la: obiective aparţinând Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public, obiective aparţinând Ministerului Economiei şi Finanţelor, ale Curţii de Conturi și B.N.R. Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad asigură, de asemenea, paza și protecția unor obiective aparţinând M.A.I. respectiv: Instituţia Prefectului Judeţului Arad, Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale şi Centrul pentru Cazarea Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad a executat în cursul anului 2014, protecția transportului produselor cu caracter special în 34 misiuni. De asemenea, a asigurat protecţia fizică a 432 transporturi de bunuri, valori şi de corespondenţă clasificată.

Referitor la executarea mandatelor de aducere emise de către autorităţi, au fost executate 52 de misiuni precum şi 56 măsuri preventive cu interdicţii de a nu părăsi localitatea sau ţara, instituite prin hotărâri ale  instanţei de judecată sau ordonanţe ale procurorului.

Pentru îndeplinirea misiunilor, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad cooperează cu structurile ce fac parte din Sistemul Național de Ordine și Siguranță Publică. În perioada analizată, au fost organizate şi executate 327 acţiuni în cooperare.

Pentru anul 2015, jandarmii arădeni își propun ca obiective: dezvoltarea cooperării şi colaborării cu instituţiile cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, creşterea eficienţei misiunilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, consolidarea imaginii pozitive de care Jandarmeria se bucură în rândul comunităţii locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.