jandarmiEfective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au fost angrenate, în luna iulie, în peste 750 misiuni ce au avut ca principal scop creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, dar şi apărarea proprietăţii publice şi private şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Printre misiunile desfăşurate se numără cele de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestărilor cultural-artistice, religioase sau sportive, pe timpul vizitelor oficiale şi misiunile de protecţie a persoanelor.

Jandarmii arădeni au intervenit, la sesizări telefonice venite din partea cetăţenilor, pentru aplanarea unor conflicte şi pentru alte solicitări primite la dispeceratul inspectoratului.

„Pe linia menţinerii ordinii publice, au fost executate misiunile ce revin în competenţă Jandarmeriei Române dar şi misiunile în sistem integrat. Astfel, au avut loc misiuni în zona pieţelor, târgurilor şi oboarelor şi misiuni pe trasee turistice. Jandarmii s-au aflat, de asemenea, în zona instituţiilor de învăţământ, pe timpul desfăşurării examenelor de bacalaureat şi capacitate şi a celor de definitivat şi titularizare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.

Jandarmii arădeni au fost implicaţi, în cursul lunii iulie, şi în acţiuni în cooperare cu alte instituţii cum sunt: poliţia, organele ce gestionează activitatea piscicolă sau silvică şi executorii judecătoreşti.

Pe timpul desfăşurării misiunilor, au fost întocmite acte de sesizare în cazul a 11 infracţiuni iar pe timpul desfăşurării misiunilor, în sistem integrat, au fost constatate 10 infracţiuni. Au fost aplicate 246 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 61.570 de lei. Valoarea bunurilor confiscate este 8.824 de lei.

Jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia transporturilor de valori, a transporturilor de corespondenţă clasificată şi a celor cu caracter special.

Recomandările redacției