jandarmiUn timişorean şi-a recuperat bunurile cu ajutorul jandarmilor, după ce a fost furat, în timp ce călătorea cu trenul. Acesta urma să meargă în străinătate în acea zi, în interes de serviciu. Bărbatul şi-a recuperat laptopul, telefonul mobil, aparatul GPS şi documentele personale, după ce un călător din acelaşi compartiment de tren, a încercat să i le sustragă.
Duminică, în jurul orei 12.00, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, aflat în serviciu în zona Gării din munici- piu, a depistat o persoană care a sustras mai multe bunuri personale. „La vederea echipajului de jandarmi, persoana în cauză a pre­zentat un comportament suspect, iar acest lucru a atras atenţia. Jandarmii au procedat la identi­ficare iar după verificări a rezultat că cel în cauză este Alin S., în vârstă de 30 de ani, din munici­piul Vulcan, judeţul Hunedoara”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Jude­ţean Arad, maior Emilia Fînaţâ. Bărbatul avea asupra sa un rucsac şi o geantă.
La controlul efectuat de jandarmi, în bagajul său au fost găsite: un laptop, un telefon mobil, un aparat GPS şi o mapă cu un paşaport şi documente personale ale unei alte persoane cu domiciliul în aceeaşi lo­calitate.
Bărbatul a recunoscut că a sustras bunurile în timp ce se afla, împreună cu proprietarul acestora, într-un compartiment de tren. După demersurile întreprinse, persoana vătămată a fost identificată. Aceas­ta urma să plece, în aceeaşi zi, într-o cursă în străinătate, fiind angajată a unei societăţi de transport internaţional din municipiul Timişoara.
Jandarmii i-au întocmit lui Alin S., actele de constatare, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul creat a fost recuperat integral la intervenţia jandarmilor.
(C.G.)

Recomandările redacției