furtUn echipaj de jandarmerie, aflat în serviciu de menţinere a ordinii publice în zona Gării Arad, a luat la întrebări o femeie care oferea trecătorilor, spre comercializare, produse alimentare. Aşa au descoperit de fapt, că alimentele erau furate pe de rafturile unui magazin.
„Jandarmii au procedat la identificarea persoanei, aceasta fiind Traiana P. de 41 de ani, domiciliată în judeţul Buzău. Întrebată despre pro­venienţa alimentelor, persoana a declarat că le-a sustras din două ma­gazine alimentare, situate pe Bulevardul Revoluţiei din municipiul Arad, cu intenţia de a le valorifica. Aceasta a fost condusă la sediul celor două magazine, iar cu ajutorul imaginilor înregistrate cu camerele de supraveghere, a fost identificată în timp ce sustrăgea produsele alimentare”, a precizat maior Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad.
Prejudiciul, în valoare totală de 50 lei, a fost recuperat integral.
Într-un alt caz de furt a fost implicată o minoră de 16 ani. Aceasta a fost observată prin intermediul camerelor de supraveghere în timp ce ascundea în poşeta personală mai multe produse cosmetice. A trecut de casele de marcat, fără a plăti, însă a fost oprită la ieşirea din complexul comercial. În faţa dovezilor filmate, persoana în cauză a recunoscut cele întâmplate.
Şi în cazul său, prejudiciul, în valoare totală de 190 lei, a fost recuperat integral. Ambele femei vor răspunde pentru furt calificat.

Recomandările redacției