petardeA mai trecut un derby între UTA şi Poli care s-a încheiat din fericire fără evenimente nedorite. Asta, datorită vigilenţei jandarmilor. Aceştia au fost la datorie şi au oprit la timp orice încercare a fanilor de a se evidenţia.
„Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad şi ale Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au asigurat măsurile de ordine la meciul de fotbal ce a avut loc vineri, 8 martie a.c între echipele F.C. U.T.A. Arad şi A.C.S. Poli Timişoara. Evenimentul s-a desfăşurat fără probleme din punct de vedere al asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică, pe timpul acestuia nefiind aplicate sancţiuni contravenţionale”, a precizat maior Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad.
Şi totuşi, cu toate măsurile întreprinse de jandarmi pentru prevenirea faptelor de natură contravenţională şi infracţională ce pot fi constatate pe timpul desfăşurării competiţiilor şi jocurilor sportive, la începutul partidei a fost constatată o faptă de încălcare a prevederilor legale. Astfel, la controlul corporal preventiv efectuat la accesul în locul de desfăşurare a competiţiei, asupra unui tânăr în vârstă de 15 ani din localitatea Beliu, judeţul Arad, a fost găsită o cutie cu petarde.
Deoarece deţinerea, încercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice altă operaţiune fără drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, în incinta arenei sportive constituie infracţiune, minorul s-a ales cu dosar penal. Actele vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Recomandările redacției