distrugereÎn loc să se ocupe de şcoală, doi tineri şi-au găsit preocupări mult mai îndrăzneţe. Aceştia au fost surprinşi de jandarmi, în timp ce încercau să forţeze încuietorile unor autoturisme pentru ca mai apoi să se poată servi cu bunurile din interior.
„Un echipaj de jandarmerie, aflat în serviciu de menţinere a ordinii publice în zona Podgoria din municipiul Arad, a fost sesizat cu privire la faptul că două persoane încearcă să deschidă câteva autoturisme parcate pe o stradă din Cartierul Aurel Vlaicu. La faţa locului jandarmii au prins în flagrant pe N.T. în vârstă de 16 ani şi M.R. în vârstă de 15 ani, din judeţul Arad, care au pătruns în autoturisme prin forţarea şi distrugerea încuietorilor portierelor”, a precizat maiorul Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad.
Proprietarii autoturismelor nu s-au lăsat înduplecaţi de privirile şi promisiunile suspecţilor aşa că au depus plângeri pe numele celor doi minori. În aceste condiţii, jandarmii le-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, tinerii fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi furt calificat.
În prezent se fac cercetări pentru stabilirea prejudiciului în acest caz şi a întregii activităţi infracţio­nale a celor două persoane.

Recomandările redacției