Jandarmii vor asigura ordinea la slujbele și procesiunile cu ocazia sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”

0
629

Pentru a asigura protecția enoriașilor și pentru desfășurarea cât mai bună a slujbelor religioase, Jandarmeria Arad, împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică,  va asigura măsurile de ordine, în zona Mănăstirii Hodoș-Bodrog, Mănăstirea ,,Simion Stâlpnicul” Arad-Gai și la Basilica Papală Maria Radna, pe timpul procesiunilor religioase prilejuite de sărbătoarea ,, Adormirea Maicii Domnului”.

Având în vedere Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nr. 41 din 13 august a.c., privind măsurile specifice adoptate pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la aceste evenimente, în zilele de 14 și 15 august, jandarmii arădeni vor avea în vedere ca toți participanții la aceste activități să respecte prevederile legale în vigoare și măsurile de protecție sanitară.

Conform hotărârii CJSU, la aceste activități toate persoanele  sunt obligate să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere în întregime nasul și gura, atât în interiorul clădirilor cât și în exterior și să respecte distanțarea fizică.

În situația în care numărul pelerinilor aflați în incinta lăcașurilor de cult prezintă risc pentru sănătatea acestora, se vor lua măsurile necesare pentru diminuarea riscului.

Jandarmeria Arad are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică şi protecția cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.