Norbert Janos a fost eroul surpriză al UTA-ei în derby-ul Vestului, cele două goluri ale sale contribuind decisiv la victoria arădenilor pe „Dan Păltinișanu”.
Obișnuit cu statutul de rezer­vă și chiar spectator de lux, mij­locașul de bandă adus de la Ferencvaros a explodat la momentul oportun. „Eu tot timpul am avut încredere în mine și în calitățile mele, așa a fost să fie astăzi. Am înscris de două ori, dar nu acest lucru e important, ci faptul că am câștigat pentru suporteri, în special pentru cei doi care au decedat. Ne-am motivat foarte mult, după cum ați văzut i-am și avut cu noi prin acele tricouri, dar mai ales în gândurile noas­tre. Echipa a rămas unită și concentrată și după producerea acestei tragedii, cu atât mai mult cu cât am știut fiecare ce înseamnă acest derby. Ne bucurăm că am reușit să ieșim învingători” a spus rapida „aripă” utistă la finalul disputei de la Timișoara.
Ambele reușite au fost oarecum ușoare pentru jucătorul născut la Miercurea Ciuc, având în vedere faptul că au fost marcate cu piciorul stâng, din poziție de unu la unu cu portarul advers. „Îmi place să joc în banda dreaptă pentru că pot intra pe piciorul stâng și când ajung în situații de genul celor de astăzi pot decide mai ușor care e cea mai bună soluție de finalizare. Am primit și niște pase foarte bune astăzi, atât de la Costin, cât și de la Cipri Rus. Mă simt mai bine din punct de vedere fizic, cu siguranță că, dacă o să joc mai multe meciuri, o să rezist mai mult pe gazon. Astăzi am jucat 75 de minute, dacă voi continua să evoluez constant voi putea duce și 90 pe viitor”, a adăugat tânărul utist, criticat deseori de Ionuț Popa pentru cele câteva kilograme în plus avute în debutul stagiunii.
Altfel, Ionuț Popa a comentat în stilu-i caracteristic evoluția mijlocașului de 20 de ani: „Cu Janos am fost inspirat să-l ti­tularizez, iar în repriza secundă am fost inspirat să-l schimb”.
Ultimul jucător care a marcat o „dublă” pentru UTA la Timi­șoara a fost Vali Miculescu, tatăl actualului component al lotului „roș-alb”, David Miculescu, într-o victorie cu 2-1 pe 13 octombrie 2001.

Recomandările redacției