Jean Copil nu-și mai recunoaște fiul după turneul de la Basel: „Numai Dumnezeu știe ce s-a întâmplat în capul lui, e alt om”

0
359

În Elveția, Marius Copil a făcut cel mai bun turneu din cariera sa de tenisman profesionist. Arădeanul a fost învins în ultimul act de Roger Federer, fost număr 1 mondial şi unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria sportului alb.
În sala de la Basel s-a aflat și tatăl sportivului, cel care l-a susținut necondiționat pe Marius, știindu-se faptul că tenisul nu e deloc un sport ieftin. „A fost extraordinar, eram în sală şi nu pot descrie în cuvinte cum a fost. Să joci tu, Marius Copil, cu Federer, chiar la el acasă, e ceva de vis. O sală de 12.000 de locuri ce l-a aplaudat şi pe Marius, dar când a intrat Federer efectiv a explodat în aplauze şi ovaţii”, a mărturisit Jean Copil.
Turneul elveţian poate însemna declicul pentru cariera lui Copil sau cel puțin „Acest turneu l-a schimbat pe Marius din toate punctele de vedere. Nu ştiu ce s-a întâmplat în capul lui, dar eu nu l-am recunoscut. Încă de la meciul din calificări, cu Mischa Zverev, a arătat altfel. Stă foarte bine psihic, e calm, i-a intrat şi serviciul mai bine, e alt tenis, e altceva. Cum a ajuns acolo numai Dumnezeu ştie, eu nu pot să-mi explic” au fost cuvintele lui Jean Copil.
Cele 300 de puncte ATP l-au dus pe Marius Copil până pe poziția a 60-a în ierarhia mondială. Arădeanul și-a schimbat recent stafful, lucrând cu Andrei Pavel, singurul român care
l-a învins pe marele Federer. „Acum colaborează cu nişte oameni care îi plac şi i-au intrat la suflet. În primul rând, mă refer la Andrei Pavel, cu care îşi dorea demult să lucreze, iar acum a fost posibil. Dar, la fel de importanți sunt și Lucian Nicolescu, care este un băiat deosebit şi Popovici de la Oradea, pe partea psihologică. Efectiv nu îl mai recunosc, e alt om”, a concluzionat tatăl tenisma­nului, fost rugbist de performanță.
Prezența din finala de la Basel i-a mai adus lui Copil și un CEC de 209 de mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.