Clipe emoționante sâmbătă dimineață, la Oradea. Născut în ținutul Crișurilor, arădeanul (și-a câștigat „etnia” după ce a stat suspendat doi ani numai ca să poată juca la UTA – „U” Cluj nu îi dăduse dezlegare să poată juca la Arad), fostul atacant Gyuri Vaczi a fost sărbătorit de fotbaliștii bihoreni și arădeni.
Vaczi II a ales pentru sărbătoare, la cei 60 de ani pe care i-a împlinit pe 20 februarie, locul unde s-a născut, locul în care tatăl său, Vaczi I, a trăit o perioadă fantastică, ce-a precedat-o pe cea de la UTA.
Invitați de onoare au fost Emerich Jenei, Alexandru Boc și Emerich Dembrovschi (fotbalist reprezentativ la Poli Timișoara, internațional important al României și antrenor la UTA în 1997). Arădeanul Jenei, născut în comuna Agrișu Mic și lansat de UTA, a stat pe banca tehnică a Bihorului, iar marele Boc a fost titular în defensiva trupei din Ținutul Crișurilor. Au venit și Paul Popovici, fotbalistul din Bihor care a încântat la Arad, în echipa UTA-ei ce se califica în primăvara europeană a Cupei UEFA din 1972, sau Ion Zare, care a îmbrăcat tricourile echipelor Dinamo și Victoria București.
A fost 2-2, cu goluri arădene semnate de Viorel Vancea și Neluțu Ardelean.  Pentru bihoreni au înscris Pop și Abrudan.
Team-ul arădean, care i-a avut pe margine pe vechii utiști Dorel Cura și Ioan Bedea, i-a reunit pe: Emil Szabo – Emerich Hirmler, Viorel Vancea, Adrian Ungur,
Gheorghe Lazăr, Ioan Ardelean, Octavian Nadiu, Costel Bogoșel și Vlad Bodea (fiul lui Virgil Bodea, utist în anii 80-90).
În trupa bihoreană s-au regăsit fotbaliști reprezentativi ai vechii echipe roș-albastre. Pe lângă Alexandru Boc, la Oradea au mai jucat Sorin Pop, Marcel Abrudan, Bălaj, Todea, Tămaș ori Gall.
Arbitru: Marcel Vida.
uta-arad.ro

Recomandările redacției