La nivel internațional este în desfășurare proiectul Job Shadow Day, care are ca scop orientarea în carieră a viitorilor absolvenți de liceu, oferindu-le posibilitatea ca, pe parcursul unei zile, să fie ,,umbra” unui jandarm.  „Am fost invitați să participăm la acest proiect, iar cu această ocazie am primit vizita a patru elevi din cadrul Liceului Teoretic Sebiș, elevi selectați în urma interesului manifestat pentru această meserie”, spun reprezentanții IJJ Arad.

Elevilor le-au fost prezentate aspecte din activitatea jandarmilor, atribuțiile și misiunile Jandarmeriei Române și a fost organizat un atelier cu o parte din tehnica din dotarea jandarmeriei.

La finalul zilei, elevii invitați în vizită la jandarmi, au găsit mai ușor răspunsuri la întrebările: ,,Ce vreau să devin după ce termin școala?”, ,,Unde vreau să lucrez?”, ,,Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. Se pare că opțiunea inițială a elevilor a fost modificată, în sensul că, toți au afirmat că doresc să urmeze cursurile instituțiilor de învățământ ale Jandarmeriei Române. „Le urăm succes și îi așteptăm să facă parte din familia Jandarmeriei”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Arad.

 

 

Recomandările redacției