Teroriştii din Statul Islamic au reuşit să bage spaima în întreaga Europă, după atentatele împotriva avionului rusesc şi mai ales după ceea ce s-a întâmplat la Paris. Pe lângă victimele nevinovate care au fost spulberate sau au căzut secerate de gloanţe, extremiştii musulmani şi-au propus şi au reuşit să se joace cu minţile a zeci şi zeci de milioane de oameni, din Anglia până în Rusia, de la Berlin, Hanovra şi Bruxelles, până la Madrid, Roma, Bucureşti şi… Nădlac.

Sâmbătă, gruparea Anonymous a anunţat că a descoperit informaţii despre atacurile plănuite de Statul Islamic în Paris, Atlanta, Milano, în Liban, Indonezia şi la evenimentele organizate de Biserica Catolică sub genericul „Hristos, Regele universului”, asta după ce, joi, teroriştii ameninţau că următoarea lor ţintă ar urma să fie Casa Albă.  Mai mult, trebuie spus că responsabilii FBI susţin că iau în serios aceste ameninţări. Deci, nu este vorba doar despre nişte informaţii fără acoperire care ajung în spaţiul public pe filiera Anonymous, iar teroarea ajunge aproape peste tot.

Recent, cu prilejul unui târg de nunţi care a fost organizat la Palatul Parlamentului, un individ mai „glumeţ” a reuşit să bage în sperieţi forţele de ordine, strigând „Allahu Akbar”. Cum era de aşteptat, în condiţiile actuale, a fost imediat pus la pământ de forţele de ordine. Când a fost luat la întrebări, a declarat că totul a fost o glumă. Poate că în urmă cu câţiva ani, o astfel de „glumă” nu s-ar fi soldat în România cu imobilizarea celui care a făcut-o, deşi terorismul de sorginte musulmană a produs nenumărate victime şi în trecut. Acum însă, lucrurile s-au schimbat mult în rău şi avem de suferit cu toţii. Cozile care s-au format, zilele trecute, la Nădlac, la punctul de trecere al frontierei amplasat pe autostradă, se datorează tot acestor descreieraţi care se aruncă în aer sau se apucă să tragă cu arma în stânga şi dreapta în numele unui aşa-zis război sfânt. Faptul că Acordul Schengen este în pericol, ca urmare a controalelor care au început să se facă la graniţele naţionale, chiar dacă este vorba despre frontiere interne ale spaţiului cu acelaşi nume, tot teroriştilor le este imputabil. Astfel, nişte demenţi din fundul Siriei şi din Irak au reuşit să pună în pericol unul dintre principalii piloni ai Uniunii Europene, iar Uniunea Europeană nu prea este capabilă să reacţioneze. Din câte se pare, înfiinţarea unei structuri comune de informaţii este un lucru greu de realizat, iar despre o structură militară comună care să funcţioneze ca o armată cu o comandă unică, nu cred că ar putea fi vorba, în condiţiile în care principalele state membre vorbesc pe voci diferite, pentru că nu au întotdeauna aceleaşi interese.

Încă de când a apărut problema imigranţilor care au sufocat pur şi simplu Europa, am spus că singura soluţie se află în Siria, unde Statul Islamic trebuie lovit cât mai puternic, pentru a fi distrus şi abia după aceea se pot pune pe tabet şi neînţelegerile dintre SUA şi Rusia cu privire la soarta guvernului condus de Bashar al-Assad. Lucrurile s-au mişcat însă încet, deciziile au fost luate cu greutate sau au fost amânate cât de mult s-a putut, iar efectele nu s-au lăsat aşteptate, Europa fiind atrasă într-un nedorit joc al terorii.

Recomandările redacției