Două accidente mortale au avut loc în cursul zilei de joi, 21 decembrie a.c.. Cauzele acestor accidente sunt neadaptarea vitezei la condițiile de drum și depășirea neregulamentară. Un al treilea accident s-a petrecut în comuna Vladimirescu, un autoturism răsturnându-se cu roțile în sus, eveniment soldat cu rănirea ușoară a șoferului și pagube materiale.

Un tânăr de 32 de ani a murit, după ce mașina în care se afla s-a răsturnat într-un șanț la intrare în localitatea Caporal Alexa. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Arad, din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a stabilit că o tânără în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism dinspre Pâncota spre Caporal Alexa, într-o curbă la dreapta, nu adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se într-un canal aflat în afara părții carosabile. În urma evenimentului rutier, a decedat un bărbat de 32 de ani, pasager dreapta față în același autoturism. Se continuă cercetările, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii înfracțiunii de ucidere din culpă.  Tragicul accident a avut loc joi dimineața, în jurul orei 07.00. Din informațiile pe care le deținem, conducătoarea auto a suferit răni superficiale, fiind transportată la spital pentru investigații și îngrjiri medicale.

Joi, în jurul orei 11.00, un alt tânăr avea să-și cunoasca sfârșitul. De data aceasta, este vorba despre șoferul unui autoturism care s-a angajat într-o depășire riscantă, intrând în plin într-un TIR care se deplasa pe sensul opus de mers.  Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Arad, din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a stabilit că un tânăr de 20 de ani, din Zăbrani, care conducea un autoturism la intrarea în localitatea Neudorf, nu s-a asigurat la efectuarea unei depășiri, intrând într-un autocamion, care se deplasa regulamentar pe sensul opus de mers. Șoferul autoturismului a decedat pe loc iar pasagerul dreapta față a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Tot în jurul orei 11.00, un accident mai puțin grav a avut loc în comuna Vladimirescu. Șoferul unui autoturism Dacia Duster care se deplasa pe DN7, la intersecția din centrul comunei, a virat la stânga, fiind lovit în plin de un autoturism care se deplasa din sensul opus. În urma impactului, autoturismul Dacia Duster s-a răsturnat cu roțile în sus în intersecție, pe liniile de tramvai. Din informațiile noastre, șoferul autoturismului răsturnat a fost rănit ușor.

Recomandările redacției