După ce nu și-a prelungit contractul cu „Bătrâna Doamnă”, Amir Jorza și-a găsit o altă destinație, agreată – în cele din urmă – și de grupările ce dețin (50-50%) drepturile federative ale jucătorului,. Vorbim despre cluburile Atletico și UTA, care au fost de acord ca mijlocașul de 19 ani să evolueze un an de zile sub formă de împrumut la o altă fostă campioană a României.
Rapid București tocmai a promovat în Liga a III-a și dorește să escaladeze rapid alte două eșaloane până în elită. „Alb-vișiniii” aveau nevoie ca de aer de juniori buni născuți în anul 1999, iar mijlocașul cu trei stagiuni de Liga a II-a în tricoul UTA-ei oferă garanții. În înțelegerea încheiată cu cluburile arădene, Rapidul a prevăzut și o opțiune de cumpărare a fotbalistului născut la Șagu.
Jorza și-a făcut debutul la gruparea giuleșteană sâmbătă, cu ocazia amicalului de lux, de pe arena „Ilie Oană”, cu Petrolul. Divizionara secundă, pentru care un alt arădean, Marius Chindriș, a jucat în ultimele 17 minute s-a impus cu 1-0, prin reușita lui Arnăutu, din minutul 22. Amir Jorza a bifat 57 de minute, înlocuindu-l pe Duriță încă din prima repriză.
La UTA, Amir Jorza a bătut recordul de cel mai tânăr marcator din istoria glorioasă a clubului. În stagiunea 2015-2016 a ligii secunde, mijlocașul a înscris la Caransebeș la vârsta de 16 ani, trei luni și 8 zile.
(C.M.)

Recomandările redacției