Jorza și Man, principalele câștiguri cu Mediașul: „Ne bucurăm că ni se acordă încredere”

0
216

manjorzaOarecum surprinzător, UTA a început partida cu „găzarii” lui Balaur cu trei fotbaliști Under 19, deși re­gulamentul le permitea să aibă doar doi. Dacă Bogdan Burlă devenise o piesă importantă încă din stagiunea trecută în Liga a III-a, Amir Jorza și Dennis Man au fost promovați la primă echipă doar în această vară. Ambii au evoluat curajos cu Mediașul, cu un plus pentru mijlocașul central de numai 16 ani, care a fost integralist pe un post pretențios, acela de mijlocaș central.
Man e din Vladimirescu, unde a lucrat și cu actualul antrenor al Ineului, Cristi Sculici. Tatăl fotbalistului de 17 ani făcea furori în fotbalul județean acum 12-15 ani, ca atacant al celor de la Tricoul Roșu, Viitorul Satu Nou, Mureșul Zădăreni sau ACU, nu înainte de a fi jucat în Liga a II-a la Strungul.
„O parte din ceea ce am devenit astăzi i se datorează și tatălui. M-a ajutat cu sfaturi ca părinte, dar și ca prieten, îmi spune mereu să nu-i repet greșelile”, spune tânărul fotbalist, care a evoluat în spatele lui Curtuiuș în prima repriză a confruntării de sâmbătă. „Acea poziție, în spatele vârfului, îmi convine cel mai mult, dar joc unde e nevoie de mine. A fost o surpriză plăcută pentru noi să vedem că vom intra trei juniori pe teren încă din startul meciului. Ne bucurăm că ni se acordă încredere, sperăm să fim la înălțime,  să punem umărul la rezultatele bune ale echipei”, a adăugat Man.
„Îmi pare rău că a pierdut echipa, dar, pe de altă parte, mă bucur că am debutat la 16 ani în Liga a II-a. Am primit foarte multe mesaje și telefoane de felicitare și încurajare, printre care și de la nea’ Feri Tisza, care mi-a făcut mare plăcere”, a punctat și Amir Jorza.
Sorin Botiș a încercat să retră­iască senzația debutului său la competițiile de juniori. „Cred că aveam 18 ani când am debutat cu Strungul în Liga a III-a și-mi tremurau chiloții. Sunt sigur că și ei au avut emoții, deși acestea nu s-au văzut în joc. Burlă, Man și Jorza au fost, poate, cei mai în formă dintre juniorii meciului la ora meciului cu Mediașului, dar – poate – la Cluj sau în meciurile ce urmează vor fi alții în locul lor. Avem mulți tineri de calitate în lotul lărgit, care se antrenează cu noi și care sunt sigur că pot face față în Liga a 2-a. Depinde numai de ei cum se antrenează săptămână de săptamână și cum intră în jocurile oficiale. Este clar că pentru ei UTA este acum o rampă de lansare, așa cum pentru mine este o rampă de aterizare”, a afirmat căpitanul „textiliștilor”.
La Cluj, UTA întâlnește cea mai tânără formație din Seria de Vest a ligii secunde, ceea ce îi motivează suplimentar pe juniorii arădeni. „Cu unii dintre jucătorii Universității ne-am mai întâlnit pe la loturile naționale. Sunt jucători buni, dar trebuie și putem să-i învin­gem. E și o bună ocazie pentru noi, juniorii, să demonstrăm că ne ridicăm la nivelul așteptărilor, că suntem peste tinerii echipei gazdă”, a concluzionat Dennis Man.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.