În ultimele zile, pe primarul Gheorghe Falcă l-a lovit, brusc, grija faţă de problema canalizării din municipiu, care nu rezistă la ploile mai serioase şi astfel se inundă străzi întregi din Arad. De nouă ani, de când soarta ne-a pricopsit cu un primar ca Gheorghe Falcă, nu l-am auzit niciodată pe edilul şef să fie preocupat de aceste probleme, deşi arădenii s-au confruntat cu inundaţii la fiecare ploaie mai sănătoasă. În toţi aceşti ani, Falcă nu a avut nicio problemă cu cei de la Compania de Apă (unii de acolo l-au făcut om, dar a uitat ca de obicei), nici cu inundaţiile din municipiu, despre care ne spunea că sunt normale în orice zonă a lumii atunci când se abate o ploaie mai puternică. Dintr-o dată, pe Falcă l-a lovit grija faţă de canalizarea din Arad, de arădeni, de străzile inundate. Oare de ce? Bineînţeles, nu dezinteresat, pentru că atunci când vorbim de Gheorghe Falcă, totul are un scop, nimic nu se face la întâmplare.
Care e de fapt substratul acestor ieşiri necontrolate ale primarului Gheorghe Falcă, cel care iată cere sancţiuni dure la Compania de Apă, cere chiar sancţionarea directorului Bănăţean (aflat în concediu, lucru pe care Falcă îl ştie foarte bine, dar scopul e prea mare pentru a fi cinstit) fiindcă a plouat mai tare în Arad şi canalizarea nu face faţă, aşa cum nu face faţă nici la Milano, nici la Munchen, la Londra sau în orice oraş din Europa, atunci când vorbim de precipitaţii peste normal. De fapt, atacul la Compania de Apă are strânsă legătură cu foamea clientelei politice, care a pus ochii pe această societate generatoare de profit, o adevărată găină cu pui de aur pentru clientela respectivă. Oameni obişnuiţi să trăiască pe picior mare, din afa­ceri bănoase şi care astăzi nu mai au acces nici cu camioanele pe autostradă, nu mai livrează nici piatră sau nisip de la cariere şi balastiere pentru firmele de casă ale PD-L care lucrează pe aceeaşi autostradă, firme care astăzi nu mai iau sute de miliarde din bani guvernamentali, fie că vorbim de PNDI, fie de săli de sport sau reabilitări de şcoli, grădiniţe sau spitale, fie că vorbim de parcuri, reţele de apă şi canalizare în judeţ, o mulţime de lucrări care în ultimii ani au astâmpărat setea nebănuită de înavuţire a unora.
Astăzi, toate aceste afaceri s-au dus pe apa sâmbetei, iar oamenii de afaceri portocalii urlă ca din gură de şarpe, fiindcă averile sunt tot mai mici, iar foamea e tot mai mare. Aşa că s-au identificat câteva zone care să acopere afacerile pierdute din bani guvernamentali şi europeni, o problemă care ar trebui să atragă atenţia DNA, fiindcă aici vorbim de zeci de milioane de euro. Compania de Apă e doar una dintre ţintele acestui grup înfometat, care vrea să treacă această socie­tatea în subordinea consiliului municipal. O iniţiativă moartă din faşă, fiindcă Gheorghe Falcă nu va obţine niciodată două treimi nici în CLM, nici în CJA, având în vedere că e nevoie de votul USL. Alături de Compania de Apă, Primăria Arad mai vrea spitalele, care au de asemenea bugete de sute de miliarde, de unde clientela de casă poate păpa ani buni de acum încolo, dar şi deşeurile, o altă activitate care vizează întreg judeţul (ca şi la Compania de Apă), dar care e dorită de municipiu, fiindcă foamea e mare.
Acţiunea demarată de primarul Gheorghe Falcă ar trebui să aibă un răspuns urgent din partea colegilor de partid, în primul rând, care nu pot asista pasiv la încercările primarului de a pune mâna pe societăţi care deservesc întreg judeţul. Nu de alta, dar am văzut capacitatea managerială a primarului Falcă, în al cărui mandat au fost nenorocite mai multe societăţi din subordinea Primăriei Arad,  înce­pând de la societatea de Salubritate, con­tinuând cu Gospodărirea Comunală, Drumuri Municipale şi terminând cu CET-ul sau Recons-ul, o altă societate care dacă n-a intrat în patrimoniul clientelei, fiindcă nişte ziarişti curajoşi (ca să mă laud puţin) i-au dejucat planul, a fost pusă pe butuci. Pentru ca profitabila Companie de Apă să nu ajungă la faliment, iar spitalele arădene să nu redevină vaca de muls care a fost acum trei-patru ani, înainte de preluarea de către CJA, politicienii responsabili din Arad, indiferent că vorbim de putere sau opoziţie, de PD-L sau USL, trebuie să-i spună lui Gheorghe Falcă „jos labele de pe averea judeţului“. Tare şi răspicat, fără loc de interpretări.
Noi, cel puţin, ne vom face datoria şi vom informa arădenii cu privire la acţiunile primarului Falcă, fiindcă vorbim de sute de mi­liarde de lei care aparţin arădenilor şi care mâine ar putea fi scoase pe tarabă şi păpate de clientela politică în câteva clipe, după mo­dele deja cunoscute în Arad.
P.S.: Oare faptul că vecinul primarului nu mai câştigă licitaţii pe apă şi canal reprezintă un motiv pentru grija lui Falcă faţă de inundaţiile din Arad ?

Recomandările redacției