joseDin septembrie, Jose Miguel Peres Araujo va sta pe banca tehnică a Univ. Goldiş ICIM. Portughezul a fost pus în temă cu câteva din lucrurile importante vizavi de noua sa echipă şi este dispus să pună umărul la viitoarele performanţe ale Campioanei României, într-un sezon care se anunţa a fi măcar la fel de dificil precum precedentul.
„Sunt cu adevărat fericit în ceea ce priveşte noua provocare din cariera mea de antrenor. Este o onoare să fiu viitorul antrenor al Univ Goldiş ICIM Arad! Ştiu că voi antrena una dintre echipele importante ale baschetului românesc, un club cu o istorie uimitoare şi cu mulţi suporteri. După ce am discutat cu preşedintele Marcel Urban, mi-a fost uşor să iau decizia de a accepta propunerea. Am aflat de situaţia actuală a clubului şi proiectele de viitor. Consider că gândim la fel şi mai cred că este timpul şi echipa perfectă pentru mine. E o mare responsabilitate, dar şi o minunată provocare pentru mine. Abia aştept să încep munca la echipă, să-i simt alături pe suporteri, într-un oraş superb cum este Aradul“, a declarat noul antrenor al Univ Goldiş ICIM.
Se ştie ţintarul
Campioana „en-titre” a României a avut parte ieri de o tragere la sorţi favorabilă, atât în Cupa României cât şi în campionat. În viitorul sezon al Ligii Naţionale vor participa 15 echipe, şi nu 16, cum ar fi fost normal, așa că „galben-albastrele” au avut şansa de a fi rămas ultimele în urnă la tragerea la sorţi a meciurilor din primul tur al Cupei României, optimi de finală. Astfel, echipa arădeană a rămas fără adversară şi se califică direct în sferturi.
În campionat, trupa lui Araujo va debuta pe terenul nou promovatei Phoenix Galaţi, apoi urmează meciul de acasă cu Danzio Timişoara. În etapa a treia, Univ.Goldiş ICIM se deplasează la Târgovişte, pentru un nou episod al derby-ului clasic din baschetul feminin românesc.
Vom reveni cu programul complet al turului, în ceea ce o priveşte pe campioana „en-titre” a României.
Toate cele 14 echipe care au terminat sezonul trecut au depus solicitări de înscriere în ediţia de campionat 2013-2014, tablou completat de formaţia din Galaţi, a treia în liga secundă, dar promovată ca urmare a faptului că primele două clasate, Bball 6 Sf.Gheorghe şi CS Râmnicu Vâlcea, nu s-au înscris.
Conform regulamentului, din Liga Naţională trebuia să retrogradeze două echipe, dar Târgu Secuiesc, cu drept de promovare, nu s-a înscris în sezonul trecut, iar Olimpia Bucureşti s-a retras din campionat.

Recomandările redacției