În deplasarea de la Sfântu Gheor­ghe stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” merg pe conservatorism. Deși în ciclului săptămânal de pregătire au inclus mai mulți fotba­liști de la UTA II, deocamdată niciunul nu au prins nici măcar lotul de 18. Și aici ne referim la cei sosiți în această vară, nu juniorii arădeni. Daniel Celea, Robert Gîrbiță și Radu Ungurianu vor rămâne să întâlnească Lugojul în Liga a III-a, iar „garnitura” ce va fi deplasată în județul Covasna va suferi o singură modificare față de meciul cu Afumațiul. În locul lui Tănase (suspendat) în autocar se va urca, mâine, Michel Vlad.
Dacă despre Celea și Gîrbiță antrenorii primei echipe și-au mai dat cu părerea, despre Ungurianu, primit în premieră în această săptămână la prima echipă, Cristian Todea a dat următorul verdict: „E un fotbalist cu calități bune, specifice postului pe care-l joacă, cel de mijlocaș de bandă stânga. Fiind dreptaci, intră deseori în mijloc cu șut la poartă și chiar are execuții bune. Promite, are foame de fotbal, dar trebuie să mai aștepte până îi vine rândul. Atât el, cât și ceilalți fotbaliști de la UTA II rămân în atenția noastră. Când nu putem asista pe viu la meciurile echipei a doua, cerem și primim referințe exacte de la antrenorii de acolo, știm despre fiecare cu ce plus a venit și dacă merită o șansă la prima echipă”.
Vorbind despre mijlocași stânga, un post unde Roland Nagy a schimbat cel mai des „cadrele” în acest sezon, Albert Stahl pare ieșit puțin din schema. Juniorul de 17 ani a efectuat ambele cantonamente de vară cu prima echipă, a și debutat în Liga a II-a, dar pare într-un ușor regres. „Albert e la o școală bună, cu pretenții, din Arad și nu i se prea permite să absenteze. O să încercăm să găsim înțe­legere la conducerea instituției pentru el, în așa fel încât să poată participa și la antrenamentele de dimineață ale primei echipe”, a lămurit situația Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.
Revenind la confruntarea de sâmbătă dimineața (ora 11), de la Sfântu Gheorghe, Cristian Todea a punctat următoarele: „Această deplasare e una dintre cele mai dificile din tot campionatul. Sepsi joacă bine acasă, plus că există acolo un public cald, care susţine echipa pe tot parcursul meciului. Au o echipă robustă, cu jucători care au evoluat şi în liga I, iar după meciul cu FC Braşov, din prima etapă, nu au mai primit gol pe teren propriu. Sigur, noi suntem o echipă care am marcat meci de meci în deplasare, pierzând doar unul, se ştie cum, la Braşov. Oricum, cert e faptul că Sepsi ştie să-şi facă jocul în meciurile de acasă” – a declarat Todea.

Recomandările redacției