Hotărât lucru, indiferent de ce ar face, Bătrâna Doamnă nu mai găsește drumul spre victorie. Când joacă bine nu câștigă, când joacă mai slab… la fel. Dacă ne-am obișnuit să credem că ratările din anumite meciuri se compensează în altele, ei bine pentru echipa noastră acest lucru nu funcționează. UTA a ajuns la șapte meciuri consecutive fără victorie dar ce este mai frustrant este faptul că în cinci dintre acestea, textiliștii meritau fără discuție să câștige. Aseară UTA a repetat la Craiova prestația excelentă de pe Arena Națională din meciul cu FCSB dar a iertat-o pe echipa lui Reghecampf de o nouă înfrângere după cea administrată în turul campionatului. Jucătorii lui Gyuszi Balint s-au întrecut în ratări clare, aspect care deja devine cronic în jocul echipei noastre.

Unul dintre cei mai buni utiști în meciul de aseară a fost muntenegreanul Marko Vukcevic. Acesta a avut foarte mult de lucru pe faza defensivă în prima parte a meciului, când Craiova a atacat cu precădere pe partea sa, unde activa internaționalul Andrei Ivan. Pe măsură ce jocul oltenilor s-a stins, Vukcevic a urcat tot mai mult, a provocat pericol prin învăluirile și centrările sale, dar niciuna dintre aceste faze nu a fost transformată în gol de colegii săi. „Nu sunt fericit pentru că am fost echipa mai bună, trebuia să câștigăm dar am ratat foarte mult. Am venit, am dominat, suntem o echipă bună, am făcut un joc foarte bun. De șapte meciuri creăm șanse meci de meci dar le ratăm. Continuăm să credem în play-off. Nu am fost norocoși dar jucăm bine.“ a declarat muntenegreanul.

Un alt jucător care și-a făcut bine treaba a fost Liviu Antal. N-a mai reușit să înscrie, așa cum a făcut-o în tur dar a fost foarte activ, prezent în joc și a contribuit la multe dintre fazele create de echipa sa. Deși în ultimele meciuri a părut depășit fizic de nivelul competiției, aseară a evoluat titular și a rezistat pe teren mai bine de o oră iar la final s-a declarat în continuare încrezător în potențialul echipei: „Am practicat un fotbal  bun, ne-am creat multe ocazii. Am fost echipa mai clară dar din păcate din nou nu marcăm și nu luăm toate punctele. Nu e un blocaj, cu răbdare și încredere vor veni și golurile. Toată lumea are pretenții de la noi și trebuie să ne revenim.“

Acum nu rămâne decât ca jucătorii din avanposturi să încerce să se revanșeze în ultimul meci al acestui an calendaristic și să spargă în sfârșit gheața ghinioanelor vineri seara la Voluntari.

Recomandările redacției