• Fostul deputat Tipei a fost trimis în judecată alături de Sandu Leah
  • Se face lumină în cazul demisiei din CLM.
  • Între zvonuri și porci.
  • Lucian Riviș Tipei nu a fost ferit de probleme financiare.

În ultimul număr al ziarului nostru vă informam că Lucian Riviș Tipei și-a dat demisia din Consiliul Local Municipal, în locul său urmând să fie validat Marius Cristian Sfârâilă. Fostul deputat, trimis în Parlament de Gheorghe Falcă pentru a capta voturile comunității penticostale, controlate de tatăl acestuia, păstorul Pavel Riviș Tipei, a trebuit, în cele din urmă să se mulțumească cu un loc în CLM, în urma jocurilor de culise din Partidul Național Liberal. Pentru că a fost însă înțelegător atunci când a trebuit, partidul l-a recompensat și cu un loc în Adunarea Generală a Acționarilor de la CET Arad. Asta, cu atât mai mult cu cât promisiunea că va fi sprijinit pentru a obține o poziție eligibilă pentru alegerile europarlamentare a fost… doar o promi­- siune.
Între zvonuri și porci
În aceste condiții, imediat după ce a apărut informația că renunță la mandatul de consilier local, au început să apară zvonuri că și-ar fi dat demisia în urma unor neînțelegeri cu primarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad. Lucrurile sunt însă mai grave. Lucian Riviș Tipei a fost trimis în judecată, alături de Sandu Leah, un om de afaceri apropiat de administrația locală, cei doi fiind acuzați de procurori că ar fi să­vâr­- șit anumite infracțiuni de evaziune fiscală. Astfel, dosarul cu numărul 991/108/2018 (2763/ 2018) a fost înregistrat pe 8 mai la Tribunalul Arad. Deși nu afost stabilit încă primul termen, Tipei a decis să își dea demisia din CLM, ceea ce a și făcut pe 16 mai.
De menționat că acesta recunoaște, prin intermediul unei postări pe care a făcut-o pe Facebook că a plecat din CLM din cauza problemelor pe care le are cu legea. „Da ,acesta e adevarul pentru care am demisionat din CLM , si așa cred că ar trebuii sa faca orice om politic atunci când greșește sau trebuie sa raspunda in fata unor întrebări ale justiției !
Adevărată-i vorba Președintelui meu :
«atunci când te amesteci cu tărâțele ,te mănâncă porcii»”, este postarea făcută de Tipei, cu tot cu greșelile aferente, specifice probabil unui om cu preocupările lui.
Executat silit în 2009
Deși a obținut tot felul de func­ții ca urmare a faptului că este fiul unuia dintre liderii comunității penticostale (tatăl său, fiind timp de 20 de ani, președintele cultului penticostal), Lucian Riviș Tipei nu a fost ferit de probleme financiare. În 2009 a fost executat silit, pentru că nu a mai putut returna un credit de 930.000 de lei pe care l-a luat de la Raiffeisen Bank, prin intermediul uneia dintre firmele sale. Din ultima declarație de avere, care a fost postată pe site-ul Primăriei, și care datează din 15 iunie 2017, rezultă că până la acea dată Tipei a câștigat 2.542 de lei din indemnizația de consilier și 6.936 de lei din indemnizația primită de la CET Arad. În declarația de avere se mai arată că avea o casă și un teren, cumpărate în 2001, dar și bijuterii și ceasuri în valoare de 34.000 de euro, dobândite între 2000 și 2012. Din declarația de interese depusă în aceeași dată aflăm că liberalul era administrator și asociat la două societăți, SC All Charolais Farm SRL și SC All Charolais Youth Farm SRL și doar asociat la alte trei firme, SC Best Consultin People SRL, SC Ema Korona Solutions SRL, SC Tak Korona Solutions SRL și Sc Presto Lux Consulting SRL.
În încheiere mai trebuie spus că numele familiei Tipei apare și în scandalul transformării Cinematografului Dacia în biserică penticostală. În 2013 conducerea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor România Film a luat hotărârea să închirieze cinematograful, fără licitație, în fiecare duminică, timp de patru ore, cultului penticostal. Ulterior, se pare că înțelegerea a fost prelungită. Din informațiile noastre, acolo predică fratele fostului deputat.

Recomandările redacției