Judecătoarea Coţofană face noi declaraţii halucinante: recunoaşte că i-a înregistrat pe inspectorii CSM care o cercetau

0
238

Judecătoarea arădeancă Lavinia Coţofană, care a lucrat timp de 11 ani în SRI şi care acum candidează pentru un post în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a făcut, marţi seara, noi declaraţii halucinante, de data aceasta la Antena 3. Invitată în cadrul emisiunii Ediţie Specială, moderată de Oana Zamfir şi Dan Ursu, judecătoarea a vorbit din nou despre declaraţia de avere şi despre faptul că răspunsurile date jurnalistei de la România Liberă au fost cele care au fost publicate şi ajuns să facă deliciul presei din toată ţara ca urmare a faptului că a fost contrariată că ziarista a fost interesată mai mult de declaraţia sa de avere şi nu de proiectul pe care l-a întocmit pentru a candida pentru un loc în CSM.  „Am avut percepția unei abordări subiective din partea jurnalistului și din această cauză am avut o reacție acidă. Declarația mea de avere este transparentă. E publică din 2012. Nu m-am îmbogățit în perioada de când am devenit magistrat. Imobilele sunt dobândite prin succesiuni și moșteniri”, a declarat pentru Antena 3  judecătoarea.

Inspectorii, înregistraţi cu telefonul la vedere

Lavinia Coţofană a făcut însă ulterior noi declaraţii halucinante, susţinând că i-a înregistrat pe inspectorii CSM veniţi să o cerceteze. Cercetarea s-a finalizat. Din fericire pentru mine, am cele patru zile de cercetare disciplinară înregistrate, pentru că sunt totuşi un om care a trecut prin multe, a povestit judecătoarea la Antena 3. În continuare, acesta a ţinut să precizeze că avea tot dreptul să-i înregistreze pe cei care o cercetau. Am avut această posibilitate ca parte, n-am încălcat nimic. […] Am lăsat telefonul la vedere […] I-am informat că sunt înregistraţi […] Nu s-a consemnat în procesul verbal. Dumnealor au fost foarte grăbiţi”, a mai spus judecătoarea, care candidează pentru un loc în CSM deşi este cercetată de Inspecţia Judiciară a CSM, fiind acuzată că şi-ar fi primit soţul, condamnat pentru evaziune, în biroul de la Judecătorie, unde acesta ar fi avut acces la baza de date a instanţei.    

„Femeile frumoase şi inteligente primesc şi cadouri”

Lavinia Coţofană a ajuns în atenţia presei, ca urmare a unor declaraţii date unei jurnaliste de la România Liberă. „Averea mea e dobândită legal. Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri. Mi-au făcut cadouri bărbații, apoi soțul meu. Eu nu am ascuns nimic. Poate sunt unii care nu-și trec averea pe declarație. Eu nu cred că un judecător bun trebuie să fie sărac. Eu am moștenit ce am sau am primit cadouri, cum v-am spus, în perioada în care am fost ofițer SRI. Soțul meu este la a patra căsătorie, a avut partaje, așa că bunurile declarate sunt ale mele. Mă tot atacă lumea că ba cu faptul că am fost ofițer SRI, ba că soțul meu a fost condamnat la patru ani cu suspendare pentru evaziune fiscală”, a fost declaraţia care a făcut vâlvă în întreaga ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.