judJudecătoarea Floriţă Boloş, de la Ineu, inculpată pentru infracţiuni de corupţie, a fost condamnată de Instanţa Curţii de Apel Timişoara, ieri, „la pedeapsa rezultantă de patru ani de închisoare”. De asemenea, judecătorii au anulat înscrisurile false şi au dispus menţinerea stării de arest a inculpatei şi deducerea arestului executat. Decizia Curţii de Apel poate fi, în schimb, atacată cu recurs, recurs care, în cazul în care va fi făcut, urmează să fie judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dosarul cu numărul 709/59/2013 se judecă încă din vară, când fosta judecătoare a fost prinsă luând mită suma de 5.550 de euro, pentru a da soluţii favorabile în cazul unor procese pe care ea le judeca. Tocmai de aceea, instanţa a hotărât, ieri, ca toate înscrisurile false să fie anulate. Se pare că fostul magistrat şi-ar fi pus semnătura pe mai multe documente, pentru ca dosarele să fie, astfel, redirecţionate spre ea, pentru a da soluţii favorabile. Şi asta, se pare, în schimbul obţinerii unor bani, pe care i-a cerut.
Judecătoarea Floriţă Boloş, arestată iniţial pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită, a fost suspendată din funcţie, de Consiliul Superior al Magistraturii.
La acea vreme, materialul probator de la dosar a fost strâns cu ajutorul a patru investigatori sub acoperire, judecătoarea oferindu-se să „îi ajute” fără a-i cunoaşte în prealabil. „Aşa cum rezultă din materialul de urmărire penală, întâlnirea inculpatei cu investigatorii sub acoperire nu a avut loc întâmplător, ea având loc ca urmare a existenţei unor indicii cu privire la preocuparea inculpatei de a pretinde şi primi foloase necuvenite de la justiţiabili pentru a pronunţa soluţii favorabile, Judecătoriei Ineu fiindu-i solicitate de către CSM mai multe dosare soluţionate de către inculpată în acelaşi mod. (…) Totodată, se arată că inculpata încă de la prima întâlnire a precizat că suma de 10.000 lei sunt pentru taxe, pretinzând explicit suma de 2.000 lei, ca fiind pentru redactarea acţiunii, ulterior dovedindu-se că inculpata şi-a însuşit suma totală”, se mai arăta în document.
Dacian Don

Recomandările redacției