DaniletJudecătorii de la Tribunalul Arad se întâlnesc, astăzi, pentru a doua oară, pentru a vota propunerea de revocare a judecătorului Cristian Danileţ, din calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Asta, după ce la Adu­narea Generală de săptămâna trecută s-a decis organizarea unei noi întâlniri, pentru ca magistraţii să aibă timp să se documenteze cu privire la solicitarea venită de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. La Adunarea Generală sunt aşteptaţi să se prezinte 31 de judecători.
Săptămâna trecută vă informam că magistraţii de la judecătoriile din judeţ au votat, în marea lor majoritate pentru revocarea lui Dănileţ.  Astfel, 26 de judecători au votat pentru schimbarea lui Dănileţ, zece au fost împotrivă, iar şase s-au abţinut sau şi-au anulat votul. Pro­punerea nu a trecut însă, în cazul acelor instanţe unde nu s-a realizat majoritatea de două treimi cerută de lege, pentru revocarea unui membru al CSM.
Potrivit Agerpres, solicitarea făcută de judecătorii vâlceni are toate şansele să fie aprobată, în condiţiile în care peste 90 de instanţe din ţară au votat pentru revocarea lui Danileţ. Astfel, din cele 123 de instanţe care au organizat adunări generale sau şedinţe al Consi­liului de Conducere, nu mai puţin de 92 ar fi votat pentru revocare, când ar fi fost nevoie de doar 89 de instanţe care să voteze în favoarea propunerii.
Propunerea de revocare a judecăto­rului a fost făcută după alegerea unui procuror în funcţia de preşedinte al CSM, Danileţ fiind acuzat că s-ar fi făcut anumite înţelegeri netransparente în detrimentul judecătorilor. De altfel, alegerea procurorului Oana Schimidt-Hăineală la conducerea CSM a provocat controverse aprinse în rândul magistraţilor şi nu numai.
De menţionat că judecătorul Danileţ şi-a depus candidature pentru postul de vicepreşedinte al CSM.

Recomandările redacției