tripaJudecătorul Aurel Tripa, de la Judecătoria Ineu, reţinut, joi, de procurorii DNA, chiar în faţa instanţei unde lucra, a primit un cadoul nedorit de Moş Nicolae. Curtea de Apel Timişoara a decis să dea curs cererii făcute de anchetatori şi să-i dea un mandat de arestare pentru 29 de zile. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie.
Vă reamintim că Tripa este cercetat pentru trafic de influenţă, ca urmare a faptului că a fost filmat de patru ori, în timp ce primea două telefoane mobile Samsung S 4 şi diverse sume de bani.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul Tripa Aurel Ştefan, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, judeţul Arad, în sarcina căruia s-a reţinut infracțiunea de trafic de influenţă”, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Anchetatorii susţin că în cursul zilei de marţi, Tripa a cerut 600 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător de la Tribunalul Arad, dar iniţial a primit doar un avans.  „În ziua de 3 decembrie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan, în calitate de judecător la Judecătoria Ineu, a pretins unei persoane suma de 600 de euro, din care a primit un avans de 500 lei și 200 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar putea interveni asupra unui judecător de la Tribunalul Arad, astfel încât să fie admis un recurs care ar fi dat câștig de cauză cumpărătorului de influență, într-un proces privind o suprafaţă de teren cu privire la care acesta din urmă era direct interesat. La data de 5 decembrie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan a primit diferența de 300 de euro și un telefon mobil performant de la aceeași persoană, în scopul mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, se mai arată în comunicat.
Ştia că este ascultat
Deşi trebuia să iasă la pensie începând cu 1 ianuarie, Tripa îşi va petrece următoarele zile în arest. Conform Pressalert, judecătorul ar fi ştiut că îi sunt ascultate telefoanele, drept pentru care a fost foarte precaut atunci când a primit banii. De altfel, le-a spus anchetatorilor că a luat banii şi telefonul doar pentru a scăpa de insistenţele celui care i-a făcut oferta şi că avea de gând să-l denunţe procurorilor. Mai trebuie spus că, în conformitate cu aceaşi sursă, Tripa a acceptat să intervină pe lângă un judecător de la Arad, pentru admiterea unui recurs făcut la hotărâre chiar el a luat-o în primă instanţă.
Doi din patru judecători au fost arestaţi
De menţionat că Tripa este al doilea judecător de la Ineu care are probleme cu legea, după ce în urmă cu câteva luni, judecătoarea Floriţă Boloş a fost arestată la rândul său pentru fapte de corupţie. În condiţiile în care instanţa avea patru judecători, Judecătoria Ineu a rămas să funcţioneze cu doar doi magistraţi, ca urmare a faptului că ceilalţi doi au fost arestaţi.
Lucian Şerban

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției