judecatoria Ineu

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, judecătorul Aurel Tripa este cercetat pentru trafic de influenţă. „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul Tripa Aurel Ştefan, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, judeţul Arad, în sarcina căruia s-a reţinut infracțiunea de trafic de influenţă. Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori au rezultat următoarele: În ziua de 3 decembrie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan, în calitate de judecător la Judecătoria Ineu, a pretins unei persoane suma de 600 de euro, din care a primit un avans de 500 lei și 200 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar putea interveni asupra unui judecător de la Tribunalul Arad, astfel încât să fie admis un recurs care ar fi dat câștig de cauză cumpărătorului de influență, într-un proces privind o suprafaţă de teren cu privire la care acesta din urmă era direct interesat. La data de 5 decembrie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan a primit diferența de 300 de euro și un telefon mobil performant de la aceeași persoană, în scopul mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii DNA susţin că învinuitului i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Mai trebuie spus că, având în vedere calitatea sa de magistrat  a fost cerută încuvinţarea pentru reţinere şi arestare preventivă, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuvinţând acest lucru. „Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicat.

 

 

După cazul Floriţă Boloş, Judecătoria Ineu este zguduită de un nou scandal. Judecătorul Aurel Tripa a fost reţinut, ieri, pentru 24 de ore, de procurori DNA de la Timişoara, pentru luare de mită, la fel ca Floriţă Boloş, urmând să fie dus în  faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Din informaţiile pe care le avem, anchetatorii au reuşit să-l filmeze de patru ori pe judecător, în timp ce lua mită, în decurs de două luni, acesta primind două telefoane mobile Samsung S 4 şi diverse sume de bani.

De menţionat că anchetatorii au dus la bun sfârşit documentarea cazului cu sprijinul SRI Arad.

Tripa urma să iasă la pensie începând cu data de 1 ianuarie 2014.

Un judecător „mult mai flămând”

Într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, vă informam că în dosarul întocmit de anchetatori în cazul judecătoarei Floriţă Boloş, apăreau informaţii şi despre un alt judecător, tot de la Ineu. Acesta era  catalogat de către arestată, în cursul unor convorbiri cu investigatorii sub acoperire, ca fiind „mult mai flămând”.

Judecătoarea le povestea „clienţilor” că are un coleg de încredere, astfel încât dacă dosarul i-ar fi fost repartizat acestuia, totul s-ar fi derulat conform planului.

 „În data de 25 aprilie 2013, de la cabinetul învinuitei M. A. M. (n.r. – nora judecătoarei) investigatorul sub acoperire V. I. M. s-a deplasat la domiciliul inculpatei B. F., aceasta înmânându-i în original contractele de vânzare cumpărare şi afirmând că aşteaptă «să prindă momentul» propice al înregistrării dosarului, în aşa fel încât să fie sigură că va putea manipula sistemul informatic şi cauza va fi înregistrată la completul ei, că nu va respecta termenul imperativ de 60 de zile şi că în aproximativ două săptămâni va preda investigatorului sub acoperire hotărârea definitivă. Referitor la înregistrarea dosarului în sistemul informatic, inculpata B. F. a ţinut să precizeze că în procent de 90% este sigură că va reuşi să-şi «repartizeze» sieşi dosarul, iar în eventualitatea în care acesta va fi repartizat colegului său T.A. nu are nicio îndoială că îl va determina pe acesta să li se alăture şi să pronunţe o hotărâre în conformitate cu interesele investigatorului sub acoperire”, se mai spune în încheierea dată după şedinţa în care s-a decis arestarea judecătoarei.

Unul dintre motivele care a determinat instanţa să decidă arestarea fostei preşedinte a instanţei  a fost şi acela că şi-a manifestat disponibilitatea să corupă un alt magistrat.  „Totodată trebuie avut în vedere «oferta» respectiv disponibilitatea manifestată de inculpata B. F., de soluţionare favorabilă a unor procese viitoare, prin eludarea normelor legale, prin fraudarea sistemului de repartizare aleatorie a cauzelor ECRIS, în scopul obţinerii unor sume de bani, fiind dispusă să «corupă» şi alţi magistraţi, cum este de exemplu colegul său  T. A. despre care a afirmat: «Da, la T, care nu mai ţine 60 de zile……….păi ţi-am spus că ăsta, T. e mult mai flămând»”, se menţionează în încheiere.

Lucian Şerban

  • Boitari-caine de circ spune:

    A luat telefoanele cu el, sau le-a lasat celor de la DNA?

  • A lu' Detzu' spune:

    Judecatorul Tripa este “capo di tutti capi” din Judecatoria Ineu. El a predat coruptia colegelor Bolos Florita, Luciu Mariana si celorlalti. In ultimii 10-15 ani nu a dat nicio sentinta fara a lua spaga. E vorba de spagi grele, de zeci de mii de euro. Paradoxul este ca a pus botu’ la 2 Samsung S4 si 600 de euro. Omul era obisnuit cu alte sume, de la 4 zerouri in sus. Atentie, familiei Colteu i-a pus pe tava 8762 ha, adica tot satul Nadas, mai mult decat suprafata satului, i-a si intabulat, cu tot cu cladirile bietilor iobagi, nu 800, cat este mentionat in articol.

    Sper sa ii ajunga blestemelor necajitilor din Nadas, Tarnova, Dud si din alte localitati aflate sub jurisdictia Judecatoriei Ineu pe care i-a nedeptatit. Individul nu avea limite. Judecatoria Ineu ar trebui desfiintata, deratizata, apoi tamaiata si chemat preotul sa faca sfestanie. Numai asa poate fi scoasa coruptia din acest “templu al Dreptatii”. Judecatorul le vede pe toate!

  • juku spune:

    asa si ? sw va intampla ce va cu brava noastra justitite ? statul in stat ca is biserica//…. li se rupe astora de popor… daca s-ar face un se

  • indreica spune:

    nu cred!!!!

  • indreica spune:

    cred in prezumtia de nevinovatie!

  • Ioan spune:

    Or sa-l elibereze ca si pe Florita Bolos. Corb la corb nu-si scoate ochiul . Asta e justita romana

  • cititor spune:

    Nu e libera Florita Bolos, chiar daca Curtea de le timisoara a dispus punerea in libertate DNA a facut recurs si ICCJ a admis recursul.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției