Cazurile de COVID au explodat, pur și simplu, pe teritoriul României, vorbindu-se că acest val 4, accentuat de varianta Delta a virusului, va fi mai grav decât valurile 2 și 3 la un loc.

Miercuri, au fost astfel raportate,  la nivel național, 7.045 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 172 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Au fost raportate de către INSP 130 de decese (55 bărbați și 75 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București. Unul dintre decese este al unui pacient infectat în străinătate și raportat de DSP Satu Mare.

Dintre cele 130 de decese, s-a remarcat decesul unor persoane destul de  tinere. Astfel, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani. Este vorba de o persoană de sex feminin în vârstă de 22 de ani, din județul Caraș-Severin, vaccinată, care prezenta mai multe boli asociate grave și o persoană de sex feminin de 26 de ani, din județul Giurgiu, nevaccinată, care avea o afecțiune asociată. Pacientul decedat din categoria de vârstă 30-39 de ani este o persoană de sex masculin, de 35 de ani, infectată în afara țării, nevaccinată, care prezenta afecțiuni asociate. Decesul a fost raportat de spitalul din Satu Mare.

În județul nostru, am avut, în aceeași perioadă de referință, adică între raportările de marți și miercuri, două decese și 166 de infectări. 52 de persoane au fost declarate vindecate, numărul total de cazuri active din județ ridicându-se la 1048. Dintre acestea, 151 de persoane sunt internate în spital.

Incidențe de peste 3/1000 de locuitori avem în Frumușeni (6,09), Cărand (4,65), Zădăreni (4,26), Sebiș (3,63), Moneasa (3,61), Archiș (3,42), Chisindia (3,35) și Olari (3,21). O mulțime de alte localități, printre care și municipiul Arad, se apropie rapid de „zona roșie”, fiind în prezent în „zona galbenă”.

Recomandările redacției