Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a primit o delegaţie a Camerei de Comerţ din oraşul Su Zhou (Republica Populară Chineză) interesată de oportunităţi de colaborare în zona mediului de afaceri, cu accent pe comerţul on-line, agricultură şi sectorul viticol. Vizita a avut loc la iniţiativa lui Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Arad. La întâlnire a fost prezent şi Kai De Gen, consilier onorific al preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, în relaţia cu mediul de afaceri chinez.
Luni, membrii delegației conduse de Lu Yizhong, reprezentat al CCPIT – China Council for the Promotion of International Trade, semnaseră un protocol de colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Arad, prin care se pun bazele unei colaborări pentru perioada următoare.
În cadrul discuţiilor, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a subliniat faptul că Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan, punând accent pe deschiderea Aradului către o colaborare consistentă cu partenerii chinezi. „A fost o vizită importantă care se încadrează în strategia noastră de deschidere înspre spaţiul chinez. Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan şi ne dorim să extindem acest gen de colaborare şi cu alte regiuni. Su Zhou este un centru industrial puternic, care are foarte mul­te parteneriate străine și se extinde permanent înspre Europa”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
La rândul lor, oaspeţii au prezentat câteva dintre atuurile oraşului Su Zhou. Situat în provincia chineză Jiangsu, Su Zhou este un centru important în industria mătăsii, domeniul IT și industria farmaceutică. Delegaților chinezi li s-a propus organizarea unui târg care să prezinte oportunitățile și potențialul din Su Zhou mediului de afaceri din Europa Centrală și de Est.
(S.S.)

Recomandările redacției