Un grup de producători de produse tradiţionale va reprezenta Aradul la cel mai mare târg agroalimentar internaţional. Este vorba de Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde”, care va fi organizată în Germania, la Berlin, ce se va desfăşura în perioada 18 – 27 ianuarie.
În cadrul evenimentului vor fi prezenţi reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale care vor discuta investiţii în economia agrară şi alimentară. Pavilionul României din acest an de la această expoziţie va avea o suprafaţă de 158 de metri pătraţi, aici urmând să fie expuse atât produse procesate din carne, cât şi produse lactate, de patiserie, vin şi pălincă.
Anul trecut, Aradul a fost reprezentat la „Săptămâna Verde“ de la Berlin, de producătorii tradiţionali arădeni membri ai asociaţiei „Arădeanca“ constituită cu sprijinul Consiliului Judeţean. Delegaţia arădeană a fost for­mată şi de asamblu de muzică populară.
„Săptămâna Verde“ reuneşte sute de participanţi din mai multe ţări, fiind un târg internaţional unic de prezentare a produselor tradiţionale, precum şi a culturii ţărilor. Pe întreaga perioadă a evenimentului au loc o serie de ma­nifestări şi conferinţe de profil care crează un cadru propice pentru schimburi de informaţii între expozanţi şi participanţi la acest târg. Participarea la acest eveniment constituie o bună oportunitate pentru firmele româneşti de prezentare a celor mai importante produse agro-alimentare şi de a dezvolta noi relaţii comerciale.
În cadrul evenimentului vor expune firme din state precum Rusia, Italia, Turcia, Ungaria, Polonia, Norvegia, Austria, Elveţia, Grecia, Lituania, Mongolia, Afganistan, Sudan şi Olanda.

Recomandările redacției