Un grup de producători de produse tradiţionale va reprezenta Aradul la cel mai mare târg agroalimentar internaţional. Este vorba de Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde”, care va fi organizată în Germania, la Berlin, ce se va desfăşura în perioada 18 – 27 ianuarie.
În cadrul evenimentului vor fi prezenţi reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale care vor discuta investiţii în economia agrară şi alimentară. Pavilionul României din acest an de la această expoziţie va avea o suprafaţă de 158 de metri pătraţi, aici urmând să fie expuse atât produse procesate din carne, cât şi produse lactate, de patiserie, vin şi pălincă.
Anul trecut, Aradul a fost reprezentat la „Săptămâna Verde“ de la Berlin, de producătorii tradiţionali arădeni membri ai asociaţiei „Arădeanca“ constituită cu sprijinul Consiliului Judeţean. Delegaţia arădeană a fost for­mată şi de asamblu de muzică populară.
„Săptămâna Verde“ reuneşte sute de participanţi din mai multe ţări, fiind un târg internaţional unic de prezentare a produselor tradiţionale, precum şi a culturii ţărilor. Pe întreaga perioadă a evenimentului au loc o serie de ma­nifestări şi conferinţe de profil care crează un cadru propice pentru schimburi de informaţii între expozanţi şi participanţi la acest târg. Participarea la acest eveniment constituie o bună oportunitate pentru firmele româneşti de prezentare a celor mai importante produse agro-alimentare şi de a dezvolta noi relaţii comerciale.
În cadrul evenimentului vor expune firme din state precum Rusia, Italia, Turcia, Ungaria, Polonia, Norvegia, Austria, Elveţia, Grecia, Lituania, Mongolia, Afganistan, Sudan şi Olanda.

  • apicultor spune:

    Se scrie frumos în paginile ziarelor că în ianuarie ARADUL va participa la „Săptămâna verde” la Berlin… poate doar cei de la Consiliul Judeţean. Anul trecut au participat, din câte îmi aduc aminte, cinci reprezentanti cu produse bio, iar pe noi apicultorii ne-a reprezentat dl. Cimil Victor din Buteni cu miere bio. Anul acesta, stând de vorbă cu colegul meu, am aflat că după ce li s-a promis toată perioada anterioară plecării, după ce li s-a spus că este licitat microbuzul de 18 locuri+remorca frig ce îi aştepta în Turnu, să fie anunţaţi „sec” printr-un telefon cu două zile înaintea plecării că: ARADUL NU MAI PARTICIPĂ!!!! NU SUNT BANI!!!… Supărare totală!!! După o investiţie de căteva mii de euro în etichete în germană, ambalaje la gramaje mici, produse bio (fructe) pentru preparate… NU SE MAI MERGE…

    Cusios… acum dece nu se scrie că Aradul NU PARTICIPA??? Sau acest „secret” nu se ştie încă???

    Aşa este stimulată şi promovată producţia şi produsele bio în judeţul nostru…

    Cinste LOR că NOI i-am ales……….

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției