Judoka arădeni regretă că nu au putut călca saltelele de ziua lui Mihai Botez, dar: „Ne vom revanșa în luna decembrie”

0
338

Pe 31 mai 1922 se năștea Mihai Botez, cel care avea să devină părintele judoului românesc.
Prin mâna lui Mişa bacsi au trecut sute de arădeni care s-au disciplinat prin sport, mulți dintre ei devenind campioni pe tatami.
Fie că a fost vorba despre judo, sau arte marțiale.
De obicei, foștii săi elevi și discipoli organizau, chiar de Ziua Copilului, un eveniment de familie, numit „Ziua Judoului Arădean”.
De această dată, restricțiile legate de pandemia de coronavirus, mută evenimentul în iarnă, când – de fapt – va fi comasat cu „Memorialul Mihai Botez”.
„Astăzi, marele maestru ar fi împlinit 98 de ani și ne-am fi dorit să marcăm ziua în sală, pe saltele. Din păcate, epidemia, respectiv măsurile luate de autorități, ne-au dat planurile peste cap.
Știm că Mișa bacsi și-ar dori să vadă sala plină de Ziua Copilului, sper să ne înțeleagă de acolo Sus, de unde ne privește și-i promitem că ne vom revanșa la iarnă, în decembrie, când se fac 9 ani de la dispariția sa.
Personal, aș vrea să-i mulțumesc lui shihan Pavel Milovan, pentru că prin intermediul școlii sale, Seishi Budo, e cel care păstrează și le împărtășește în sală moștenirea lui Mihai Botez elevilor săi.
Dar, și noi, cei din judo, nu vom uita niciodată ce ne-a învățat maestrul, valorile sale sportive și morale, neprețuite pentru noi, ghidându-ne la tot pasul.
Aș mai vrea să subliniez și implicarea autorităților locale, cu sprijinul cărora am amplasat bustul lui Mişa bacsi în parcul de la Sindicate, în apropierea sălii unde a descoperit și șlefuit sute de sportivi.
Totodată, apreciem și implicarea doamnei rector al Universității Aurel Vlaicu Arad, care a denumit sala de sport din Micălaca «Mihai Botez».
Facem tot posibilul ca în anul în care Mihai Botez ar fi împlinit 100 de ani să avem și o stradă care va purta numele său”, a menționat Silviu Turc, cel care an de an se ocupă de organizarea evenimentelor majore de judo din orașul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.