Pe Litoral, la Mangalia, aproximativ 500 de judoka și-au dat întâlnire pe tatami, la campionatele naționale Under 11. Aradul a fost în prim plan cu cinci medalii, ce au pus umărul la cucerirea de către echipa feminină a zonei de sud-vest (formată din sportivi din județul nostru, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin și Alba) a celei mai prețioase medalii.
Cel mai important rezultat l-a obținut Elena Costea, la categoria +52 kg. Sportiva legitimată la CS Podgoria Ghioroc, unde e pregătită de Iosif Szilyer și Carol Szabo, a urcat pe prima treaptă a podiumului. „Mulțumim antrenorilor, Primăriei Ghioroc, părinților, sponsorilor și tuturor celor care ne susțineţi și credeți în noi. Vă iubim și vă mulțumim din suflet. Mult succes și baftă judoka de la U 13 care, peste două săptămâni, vor participa la finala CN la Satu-Mare”, spune Cristina Szabo, președinta Podgoriei. Ghiorocul le-a mai angrenat în competiția de la Mangalia și pe Maria Matei și Lorena Suciu.
„Argint” a luat o altă sportivă din județ, Miruna Cotu (categ. 52 kg), de la Unirea Sântana. Același club i-a propulsat pe locul 3 pe Amelia Paven (40 kg) și Robert Bîte (50 kg). „Felicitări medaliaților, dar și lui Cristian Sîrb, clasat pe locul 5, pentru aceste rezultate. Clubul Unirea Sântana a contribuit la primul titlu de campioană națională a echipei regionale și suntem mândri de acest lucru. Bineînțeles că sunt mulțumit, dar în același timp conștient că avem foarte mult de muncit. este o performanță să ajungem aici, dar este foarte greu să ne menținem”, a spus Sebastian Rus, antrenorul judoka din Sântana.
CSM Arad a luat la rându-i trei medalii pe Litoral. David Mercea (categ. 34) – argintul, iar Andrei Budugan (categ 38 kg) și Michel Morodan Cope (categ. 46 kg) – bronzul. Ioan Pohaci a ieșit doar al cincilea. Dorin Drimbe, Lazăr Loghin și Ionel Lazăr sunt antrenorii copiilor de la CSM.

Recomandările redacției