birdanÎn primăvară, cele două grupări de pe Crișul Alb s-au duelat în Liga a III-a, însă noua stagiune îi găsește la start doar pe sebișeni. Dar, diferența de nivel dintre adversarele amicalelor de sâmbătă dimineață nu s-a văzut aproape deloc. Dimpotrivă, echipa lui Ciba s-a dovedit superioară, pe lângă golul victoriei mai irosind și o lovitură de la 11 metri.
„Băieții au abordat corect acest meci, au respectat sarcinile și cât i-au ținut balamalele nu le-au prea oferit spații de manevră sebișenilor. Pe undeva, mă așteptam să fie așa, fiindcă împotriva unei echipe mai bine cotate te motivezi mai mult”, a precizat antrenorul gazdelor de sâmbătă dimineață.
Superioritatea Crișului s-a materia­lizat prin reușita lui Bîrdan, de la mijlocul primei părți. Atacantul a înscris cu o lovitură de cap, după cornerul lui Petrescu. Acesta din urmă putea mări avantajul formației sale, dacă nu ar fi ratat un penalty, acordat după faultul ex-ului Ban asupra lui Faur.
Naționalul a replicat prin bara lui Bozian, același fotbalist și Highet, un atacant sosit în probe de la Oradea, mai având două ocazii bune de a marca în contul vizitatorilor.
S-a încheiat 1-0, spre dezamăgirea tehnicianului divizionarei a treia. „E un rezultat rușinos, nu ai scuză când pierzi cu o echipă dintr-o ligă inferioară. Atitudinea jucătorilor a făcut diferența în acest joc, dar nu arăt cu degetul spre noii sosiți, ci numai spre cei vechi. Ei știau ce-mi doresc eu de la astfel de meciuri amicale, trebuia să dea mai mult decât au dat”, a precizat Mihai Petcuț, care a avut și câțiva fotbaliști în probe, majoritatea dintre ei sosiți de la Oradea.
Ciba are și el destule noutăți, inclusiv doi fotbaliști din ligile inferioare, Dema, de la Nădab și Țica – Buteni. Au absentat Pirtea și Ciornei, aflați în probe la Ineu, dar și Morar, care are probleme medicale.
Crișul: M. Rus – Ignat, Manga, Iaroș, Rafila – Dema, M. Ponta, Petrescu, Țica – Bîrdan, Faur. Au mai jucat: Botaș, Maier, Jivan.
Sebiș: Soltesz (46 Lazea) – Cl. Feieș (46 Toader), Hecico, Buta, Mînecan – Susanu (46 Marinău), Ban (46 Avădanei), Coțan, Galea (46 Pietroiu) – Bozian – Cr. Feieș (46 Highet).

Recomandările redacției