Șoimii Lipova și-a valorificat plusul de valoare și pregătire la
Curtici, acolo unde Frontiera s-a schimbat mult în bine față de stagiunea precedentă. Combatantele și-au împărțit oarecum reprizele, cu mențiunea că trupa lui Sabău a ratat ocazii mai multe în special înainte de pauză.
Cum era de așteptat, divizionara a treia a impus un ritm alert încă de la debutul partidei. Gazdele au făcut eforturi mari să facă față asediului, ce venea în special din banda stânga, unde Filimon și Rusu au creat câteva bune ocazii de gol pe care le-au ratat Trabalka și Sulea. În plus, la o lovitură liberă de la 20 de metri puțin lateral stânga, Mădălin Popa a lovit în încheietura barelor porții lui Trifoi.
Golul a venit totuși după o fază pornită de pe partea dreapta. Sulea a recuperat o minge la 30 de metri de poarta gazdelor, a sprintat până la linia de corner și a centrat pe jos în fața porții de unde Rusu a reluat în plasă.
În repriza a doua, ritmul a mai scăzut puțin pe fondul oboselii, căldurii mari, dar și a multor fotbaliști veniți de pe bancă. „Grănicerii” au fost, totuși, mai curajoși și s-au apropiat periculos de poarta lui Marc. Mai întâi, Gurban a ratat incredibil, din 8 metri, la un corner de pe dreapta. După un șut bun a lui Borteș, a venit rândul lui Gavriș să tragă de la distanță, dar Marc a respins de sub transversală. Oaspeții au replicat printr-o acțiune bună a lui Sergiu Popa, care i-a pasat printre lui Denis Rusu care a șutat în blocaj. În cele din urmă, „șoimii” și-au securizat succesul prin juniorul Buta, care a tras imparabil de la marginea careului mare, după o așezare a lui D. Rusu.
Curticiul este la al doilea eșec la același scor în fața unei divizionare trei arădene, după 0-2 cu Crișul, de miercuri. „Ne-am dorit un meci cu un adversar mai puternic decât ce vom întâlni noi în campionat, ca să fim mai implicați fizic. A fost un antrenament foarte bun, sper că ne-am ridicat la nivelul lor cât de cât, să poată fi util meciul și pentru ei. În repriza a doua, parcă am avut noi puțin mai mult inițiativa. Sigur că se văd diferențele de pregătire, de eșalon. Cred că avem o echipă bună, de locurile 3-6, conform obiectivului. Lotul de jucători este finalizat, sper să fi toți sănătoși. Sunt mulțumit și sper să îndeplinim obiectivul”, a punctat Flavius Moisă, care nu a putut conta pe Avrămuțiu și Brutyo.
După 1-2 cu UTA, lipovanii au efectuat un ciclu săptămânal bazat doar pe antrenamente complexe. „Nu sunt chiar mulțumit de ritmul de joc, mai avem de muncit ca să ajungem unde îmi doresc. Încet încet, vom prinde încredere și ne vom intra în mână. Am avut multe ocazii, am și marcat, asta e bine. Am avut timp mai mult și am reușit să alegem juniori de calitate, chiar mai mici ca vârstă, deci îi vom avea în mai multe cicluri. Poate riscăm puțin acum, dar pe termen lung și mediu vom avea de câștigat. De luni vom face antrenamente mai grele fizic, vom juca la Dumbrăvița și pe 15 august în Cupă. Lotul este închegat, nu aș mai ave anevoie de alți jucători”, a menționat Flavius Sabău, care nu are încă la dispoziție doi fotbaliști importanți, pe Vasiu și Vasinc, ambii accidentați.
Formații:
Lipova (repriza I): D. Filip – Savin, Calvin, Bercu, Filimon – Poiană, Dobrean, M. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka.
Lipova (repriza a II-a): Marc – Iova, Calvin (Ab. Popa), Bercu, Burlă – Poiană (Buta), I. Pașcu, S. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka (Stoin).
Curtici: Trifoi (45 A. Leva) – Gravriș (60 A. Don), Brozbic (45 Gurban), O. Moisă, Vereș – Nedea, Hanc (75 Gavriș) – Borteș, R. Fritea (75 Ștrengar), L. Olariu ( 45 Morar) – Brândușe (52 Gheorghieș).

Recomandările redacției