Jurnalistul Jamal Khashoggi a murit după ce a fost torturat în consulatul saudit din Istanbul

0
416

O înregistrare audio este dovada clară că, jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, ar fi fost torturat şi decapitat în interiorul imobilului, a relatat miercuri cotidianul turc Yeni Safak, citat de site-ul 20minutes.fr.

Khashoggi, editorialist al cotidianului american The Washington Post şi critic la adresa politicilor Riadului, a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul cu scopul de a obţine acte pentru căsătorie.

Publicația turcă, care susţine că are acces la înregistrările audio, afirmă că vocea consulului general al Arabiei Saudite, Mohammad al-Otaibi, poate fi auzită într-una dintre înregistrări.

Mai multe surse au indicat că jurnalistul ar fi fost torturat înainte de a fi omorât.

În aceeaşi zi în care a avut loc dispariţia lui Khashoggi, alte 15 persoane din Arabia Saudită, inclusiv mai mulţi oficiali, au ajuns la Istanbul pentru a vizita consulatul în acelaşi interval de timp în care jurnalistul saudit se afla înauntru.

O serie de alte publicaţii, inclusiv The Washington Post, au relatat de asemenea despre existenţa unor înregistrări video şi audio, care demonstrează că jurnalistul a fost „interogat, torturat şi apoi omorât” în interiorul consulatului.

SUA este interesată de caz şi ar considera „inacceptabilă” orice acţiune ilegală, astfel că, preşedintele Donald Trump a cerut Turciei dovezi de tip audio-video, „dacă există”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.