Fostul preşedinte al UDMR Arad, Kiraly Andras, a fost păstrat de premierul Victor Ponta în postul de secretar de stat la Ministerul Educaţiei. Ponta a spus că UDMR va avea în continuare un reprezentant şi la Departamentul pentru Relaţii Interetnice, în timp ce minoritatea romă va păstra un reprezentant la Oficiul pentru Romi.
Kiraly Andras, membru al UDMR Arad, a fost eliberat din funcţia de se­cretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Spor­tului, dar numit imediat pe acelaşi post în noul Minister al Educaţiei Naţionale.
Deciziile de eliberare a lui Kiraly Andras din funcţia de secretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cer­cetării, Tineretului şi Sportului şi, res­pectiv, de numire a acestuia tot ca se­cretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, reorganizat în noul Guvern, au fost semnate la finele anului trecut, în aceeaşi zi, de către premierul Victor Ponta.
Kiraly a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei în februarie 2010 de către Emil Boc, din postura de preşedinte al UDMR Arad.
În vârstă de 66 de ani, Kiraly Andras era director al Liceului „Csiky Gergely” şi fost deputat UDMR în perioada 2004-2008. La Ministerul Educaţiei, Kiraly Andras se ocupă de problemele învăţământului pentru minorităţi.

Recomandările redacției