Klaus cel Mic

1
257

O fabulă indiană străveche spune că un şoarece se temea atât de tare de pisici încât trăia într-o teroare continuă. Unui vraci i s-a făcut milă de el şi l-a transformat în pisică. Dar animalul a continuat să trăiască terorizat, căci acum se temea de câini. De aceea, vraciul l-a transformat într-un câine. Câinele se temea însă de pantere, aşa că vraciul l-a transformat într-o panteră. Pantera se temea însă  de vânători.Exasperat, vraciul a renunţat şi a transformat pantera din nou într-un şoarece.

„Nimic nu te poate ajuta, căci în orice animal te-aş transforma, tu ai aceeaşi inimă de şoarece“ i-a spus vraciul şoarecelui.

Una din calităţile esenţiale pe care trebuie să le aibă un politician este, după părerea mea, tenacitatea. Bineînţeles, dacă această entitate doreşte cu adevărat să răzbească în domeniul politic. Trebuie să precizez însă că tenacitatea nu este doar o chestie de voinţă ci este şi o particulă din caracterul personal moştenit. Trebuie să fii născut tenace, să o ai în ADN-ul propriu. Degeaba eşti întreprinzător, ai carismă, ai spirit organizatoric, eşti simpatic. Dacă nu eşti perseverent, dacă nu-ţi urmăreşti cu duritate punerea în practică a ideilor tale  politice, nu reuşeşti decât să fii o figură din galantarul politic, figură folosită de manipulatori.

După opinia mea, cea mai reprezentativă figură din politica românească dotată cu tenacitate este Traian Băsescu. Pe Traian Băsescu l-a propulsat în politica mare,Tenacitatea. Preşedintele nostru este atât de tenace încât de 15 ani citeşte cartea Levantul de Mircea Cărtărescu, încercând s-o termine. N-a reuşit încă, dar cu tenacitetea-i recunoscută  o s-o termine. Tot datorită tenacităţii, Traian Băsescu susţine cu succes teoria conform căreia întreaga Flotă Română s-a volatilizat precum vasul din Experimentul Philadelphia. În prezent România rămânând doar cu Marina Militară, Marina Voica şi Marina Almăşan. Flotă civilă, niet! Dar, apropo de ruşi! Fiind hotărât şi tenace, preşedintele nostru este pregătit să declare război Imperiului Rus; aşa cum acum vreo 45 de ani Albania – 7 milioane locuitori, a declarat război URSS – 300 milioane locuitori. Traian Băsescu, un preşedinte tenace, cu inimă de leu nu se teme nici el de ruşi, propunând partenerilor acum trei zile să atacăm Rusia. Ăsta nu-i normal, da-i tenace!

La polul opus este Klaus Iohannis, candidatul la Preşedinţie al Dreptei (a unei bucăţele din Dreapta). Neamţ veritabil, Klaus ce Mare este fin, educat, are o comportare de neamţ simţit. Este total nepregătit pentru politica mare, unde trebuie să fii nesimţit, crud, mincinos, fără scrupul, intrigant, alunecos, tenace şi mai adesea ticălos. Multe din aceste „calităţi“ Klaus cel Mare nu le are. Şi poate ar răzbi dacă ar avea măcar Tenacitate, să susţină vehement ce a susţinut o dată, să nu fie ezitant în gând şi faptă. Dar cred că Klaus Iohannis n-ar putea să răzbească nici dacă ar îmbrăca aceste aşa-zise calităţi necesare politicianului. Ar rămâne acelaşi, căci are o inimă de şoarece. El este deocamdată Klaus cel Mic, binecunoscutul personaj al lui Hans Christian Andersen. Care prin ingeniozitate şi şiretenie a învins până la urmă.

1 COMENTARIU

  1. „Una din calităţile esenţiale pe care trebuie să le aibă un politician este, după părerea mea, tenacitatea. Bineînţeles, dacă această entitate doreşte cu adevărat să răzbească în domeniul politic. Trebuie să precizez însă că tenacitatea nu este doar o chestie de voinţă ci este şi o particulă din caracterul personal moştenit. Trebuie să fii născut tenace, să o ai în ADN-ul propriu. Degeaba eşti întreprinzător, ai carismă, ai spirit organizatoric, eşti simpatic. Dacă nu eşti perseverent, dacă nu-ţi urmăreşti cu duritate punerea în practică a ideilor tale politice, nu reuşeşti decât să fii o figură din galantarul politic, figură folosită de manipulatori.” – Petre Don , „Klaus cel Mic”

    Domnule Petre Don ,

    legat de „Klaus cel Mic” revin cu o informatie pe care nu intamplator am vehiculat-o in ultimul timp in toate directiile , dar mai ales in cercurile media :

    Cristian Tudor Popescu este la Arad. Preia Glasul Aradului . Ghici ce presedinte aduce anul!

    Domnule jurnalist , o vorba din romani spune ca, cine rade la urma rade mai sanatos, nu-i asa? Ia vedeti , ce poate face o inima de Corcodus si pe cati a pus cu botul pe labe?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.